Smart finansiering låser upp miljarder till digital vårdomvandling
Hem UNDERSÖKNING Smart finansiering låser upp miljarder till digital vårdomvandling

Smart finansiering låser upp miljarder till digital vårdomvandling

Publicerat av: Redaktionen

Siemens Financial Services (SFS) har publicerat en ny insiktsstudie som följer resurstrycket inom vården världen över med hjälp av sin Vårdvärdeindikator-modell.

Rapporten har titeln Lätta på trycket: Att arbeta smartare inom vårdsektorn bekräftarden potentiella inverkan pandemin har för att påskynda digital omvandling inom sektorn, något som adderas till befintligt tryck att leverera mer effektiv, förebyggande vård.

Studien utvärderar de förbättringar som uppnås i det totala patientresultatet och kombinerar sedan dessa faktorer för att ge en jämförande bild av värdetillförseln inom hälso- och sjukvården i fjorton länder.

Värde levereras i huvudsak genom arbetssätt, kliniska processer och teknologier som stärker vårdorganisationer i resan mot utökad precisionsmedicin, omvandling av vårdleverans, förbättrade patientresultat och upplevelser, allt möjliggjort av digital omvandling.

Fryst kapital inom bilddiagnostik Investeringar i bilddiagnostik (2020-2025) som skulle vara ”frysta” och illikvida om finansieringslösningar inte används för att skaffa en ny generation teknik
RegionFryst kapital[1] (miljoner SEK)
USA104 171                     
APAC                131 906
Europa                   81 625

Smart finansiering behövs för att hjälpa den digitala omvandlingen att ske på ett finansiellt hållbart sätt. Smart finansiering gör inte bara en ny generation utrustning och teknik tillgänglig, den frigör också investeringar som annars skulle ”frysas” vid direktinköp av teknik. Genom att använda finansieringslösningar förblir dessa medel likvida och tillgängliga för andra brådskande och taktiska behov.

“Vårdsystem världen över befinner sig under ett större tryck någonsin att omvandla vårdleveransen.” säger Adrian Knöpfli, Nordic Key Account Manager, Siemens Financial Services, Sverige. ”Även om värdet av digital hälso- och sjukvård är allmänt känt, utgör ett begränsat budgetkapital ett betydande hinder för investeringar. Smart finansiering kan hjälpa hälso- och sjukvårdens ledning att frigöra kapital och realisera hållbara digitala omvandlingsprojekt.”


Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>