Smarta glasögon kan förenkla vardagen för personer med demens
Hem NYHETER Smarta glasögon kan förenkla vardagen för personer med demens

Smarta glasögon kan förenkla vardagen för personer med demens

Publicerat av: Redaktionen

Med en åldrande befolkning och 150 000 som insjuknar i demenssjukdomar varje år finns ett stort behov av hjälpmedel som förenklar vardagen.

Smarta glasögon kan förenkla vardagen för personer med demens 2På Demensdagen 2018 presenteras bland annat nya innovationer som smarta glasögon för personer med demenssjukdom samt tips till anhöriga om måltider för den som ibland glömmer att äta.

Demensdagen 2018 handlar om vad personer med kognitiv svikt eller sjukdom kan göra för att få högre livskvalitet med hjälp av bra mat och anpassningar i vardagen. 20 utställare (företag och föreningar) inom hjälpmedel, kultur, mat, vård och omsorg finns på plats.

Föreläsningar

Smarta glasögon som kan höja livskvalitén hos personer med demens

Smarta glasögon kan bidra till en mer aktiv livsstil och ett högre välmående. Tekniken kan underlätta saker som orientering, planering och steg-för steg-utföranden.

Föreläsare: Sabina von Essen, som har tagit fram hjälpmedlet MemoAR

Tips på bra mat för den som ibland glömmer att äta

Hur kan du som anhörig tänka vid måltider, hur kan du duka och göra maten mer energi- och proteinrik?

Föreläsare: Josephine Garpsäter, nutritionsansvarig dietist i Sundbybergs stad

Tid och plats

Torsdag 19 april, kl. 13.00–16.30 i Allaktivitetshuset på Sturegatan 10 i Sundbyberg

Demensdagen arrangeras av Sundbybergs stad i samarbete med Stockholms läns Landsting och riktar sig till anhöriga och personer som lever med kognitiv svikt samt yrkesverksamma.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>