Hem Nyheter Smittskydd Dalarna rekommenderar fortsatta besöksrestriktioner på länets SÄBO:n

Smittskydd Dalarna rekommenderar fortsatta besöksrestriktioner på länets SÄBO:n

Publicerat av: Redaktionen

På grund av den ökade smittspridningen i länet rekommenderar Smittskydd Dalarna länets särskilda boenden (SÄBO) att vara fortsatt restriktiva med besök inomhus även efter den 1 oktober.

Smittskydd Dalarna rekommenderar fortsatta besöksrestriktioner på länets SÄBO:n 2

På grund av den ökade smittspridningen i länet rekommenderar Smittskydd Dalarna länets särskilda boenden (SÄBO) att vara fortsatt restriktiva med besök inomhus även efter den 1 oktober.

–Det handlar om att skydda de äldre från smitta och i förlängningen rädda liv. Vi kommer att ompröva rekommendationerna till länets särskilda boenden från vecka till vecka, säger Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare.

Den 1 oktober upphör besöksförbudet på landets äldreboenden enligt beslut från regeringen. Bakgrunden är att smittspridningen minskar i samhället och att de särskilda boendena har förbättrat sina arbetssätt och rutiner för att förhindra smittspridningen.

Antalet konstaterade fall av covid-19 har på kort tid fördubblats i Dalarna. Under förra veckan konstaterades 164 nya fall, veckan innan var det 79. Då Dalarna nu har en ökad smittspridning rekommenderar Smittskydd Dalarna länets särskilda boenden att tills vidare fortsätta som tidigare. Det vill säga att verksamhets- och enhetschef på varje enskilt boende bestämmer om, hur och när besök beviljas.
– Besök ska ske på ett säkert sätt och i första hand ska de ske utomhus, säger Helena Ernlund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>