Hem NYHETER Spektakulärt lyft på nya barnsjukhuset i Göteborg

Spektakulärt lyft på nya barnsjukhuset i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Nu sker en viktig etapp i i färdigställandet av Europas modernaste barnsjukhus. 

Spektakulärt lyft på nya barnsjukhuset i Göteborg 3En 25 meter lång, 4 meter bred och 12 meter hög konstruktion i glas och stål med en vikt på 112 ton, ska lyftas upp för att knyta samman den äldre byggnaden med den nya på plan 4, 5 och 6 av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Till jobbet krävs fem kranoperatörer till en specialkran som det endast finns några få av i Europa. Extra känsligt är det stora glaskonstverk som täcker hela sidan av förbindelsegångarna. Eftersom det krävs väldigt lite vind för att sätta byggklossen i rörelse är det vindhastigheten som avgör tidpunkten. Lyftet kommer att ske någon gång mellan fredag 24 juli till söndag 2 augusti.

Vill du vara med?

Anmäl dig till Presstjänsten, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, telefon: 031-342 96 00, e-post massmedia.su@vgregion.se. Vi meddelar en planerad tidpunkt för lyftet och ger förslag på plats att stå på för bästa vy. Presstjänsten utfärdar även fototillstånd som är nödvändigt att ha vid fotografering.

Observera att lyftet är mycket väderkänsligt och kan ske även nattetid. Tidpunkten kan ändras plötsligt.

Om du inte kan medverka på plats kommer Västfastigheter och Sahlgrenska universitetssjukhuset skicka ut ett pressmeddelande med tillhörande bilder i anslutning till lyftet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>