Stark tillväxt i e-hälsobranschen – HealthTech Nordic skapade 93 nya jobb
Hem NYHETER Stark tillväxt i e-hälsobranschen – HealthTech Nordic skapade 93 nya jobb

Stark tillväxt i e-hälsobranschen – HealthTech Nordic skapade 93 nya jobb

Publicerat av: Redaktionen

Under 2017 bidrog projektet HealthTech Nordic till att skapa 93 nya heltidstjänster i uppstartsföretag i Norden visar ny undersökning.

Stark tillväxt i e-hälsobranschen – HealthTech Nordic skapade 93 nya jobb 2– Vanligtvis tar det lång tid för nystartade bolag att nyanställa, så att det på så kort tid skapats så många nya jobb är naturligtvis fantastiskt – dessutom i en så ny bransch, säger Marianne Larsson, chef för Nya branscher på Innovation Skåne och projektledare för HealthTech Nordic.

HealthTech Nordic är ett projekt som stödjer uppstartsföretag inom e-hälsa från hela Norden, totalt omfattar projektet 145 medlemsföretag. Målet är att det treåriga projektet som startade i januari 2017 ska skapa 700 nya jobb i regionen genom att bidra till medlemsföretagens utveckling. Antalet skapade jobb första året är fler än beräknat och väntas dubblas redan i år.

Ett av företagen som skapat flera nya arbetstillfällen i regionen är Malmöföretaget Joint Academy. Företaget har utvecklat en internetbaserad tjänst som behandlar personer med artros genom individuellt anpassad träning och utan läkemedel eller operation. Under förra året nyanställde företaget 15 personer och har nu totalt 27 medarbetare.

– Joint Academy växer snabbt och vi ser ett stort behov av lättillgänglig behandling för kroniskt sjuka. Även e-hälsobranschen globalt växer snabbt med många nya digitala lösningar och vi ser mycket positivt på framtiden, säger Jakob Dahlberg, VD på Joint Academy.

E-hälsa är en ny bransch som växer särskilt snabbt i Norden tack vare sjukvård och forskning i världsklass samt tillgång till högutbildad arbetskraft kunnig inom mjuk- och hårdvara. Flera av de nystartade företagen i regionen har rönt stor internationell uppmärksamhet för sina innovativa lösningar på utmaningar inom hälso- och sjukvården.

– Det här är inte framtiden, det här händer nu. Sjukvården digitaliseras med nya lösningar som gör vården mer tillgänglig för patienter samtidigt som vårdpersonal får bättre verktyg och därmed kan hjälpa fler människor. Vi ligger i framkant och det finns stora möjligheter för Norden att etablera sig som världsledande, säger Marianne Larsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>