Hem NYHETERFORSKNING STINT-anslag till nytt samarbete inom ögonforskning med University of Melbourne

STINT-anslag till nytt samarbete inom ögonforskning med University of Melbourne

Publicerat av: Redaktionen

Forskarna Rune Brautaset och Pete Williams vid S:t Eriks Ögonsjukhus och Karolinska Institutet har tilldelats anslaget STINT Initiation Grant på 150 000 kr för att utveckla ett samarbete kring ögonforskning med Centre for Eye Research Australia, University of Melbourne.

STINT-anslag till nytt samarbete inom ögonforskning med University of Melbourne 2

Pete Williams och Rune Brautaset. Foto: Bildmakarna, Johanna Hanno

KI och University of Melbourne bidrar med ytterligare 350 000 kr till samarbetet.

STINT (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning) Initiation Grants ges för att bygga upp nya och strategiskt intressanta internationella relationer som ska stärka svenska universitets och högskolors konkurrenskraft.

Anslaget på totalt 500 000 kr ska användas till att täcka utvecklings- och resekostnader.

– Det här anslaget möjliggör nya samarbeten och kunskapsöverföring mellan våra forskningsavdelningar inom oftalmologi i Sverige och Australien, vilket blir en platform för vidare utveckling och samarbete för att ta oss an ögonsjukdomar över hela världen, säger Pete Williams, forskarassistent vid S:t Eriks Ögonsjukhus och Karolinska Institutet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>