Strikersoft lanserar Digital klinik, ett system för vårdcentraler att erbjuda integrerade digitala vårdmöten
Hem NyheterE-hälsa Strikersoft lanserar Digital klinik, ett system för vårdcentraler att erbjuda integrerade digitala vårdmöten

Strikersoft lanserar Digital klinik, ett system för vårdcentraler att erbjuda integrerade digitala vårdmöten

Publicerat av: Redaktionen

Videobaserade digitala vårdmöten kommer på bred front, och med Digital klinik kan en vårdcentral även erbjuda en digital tillgänglighet med både video och text.

Strikersoft lanserar Digital klinik, ett system för vårdcentraler att erbjuda integrerade digitala vårdmöten 2

Systemet integrerar de fysiska och digitala vårdmötena till en sammanhållen vårdprocess för patienten utan att öka administrationen.

– Vissa patienter vill fortsätta gå till sin vårdcentral, andra vill bara ha en digital kontakt på sin mobil. Med Digital klinik kan en vårdcentral erbjuda båda alternativen, plus möjligheten att snabbt boka in en digital patient på ett fysiskt möte när den första kontakten visar att detta är nödvändigt, säger Robert Berg, VP eHealth på Strikersoft. Det är samtidigt viktigt att vinsterna med digitala besök inte tyngs ner av ökad administration eller att läkartid läggs på dokumentation.

Förutom videokontakten så erbjuder Digital klinik möjligheten att låta patienten själv fylla i bakgrundsinformation och bedöma sitt eget tillstånd innan besöket. Idag får en patient ofta svara på frågor och fylla i samma information flera gånger, vilket patienten slipper eftersom informationen direkt kan plockas fram av vårdpersonalen, kompletteras och sedan gå direkt in i journalen.

Den integrerade processen gör patienten mer involverad i sin egen vård, samtidigt som kontrollen alltid ligger hos vårdpersonalen.

– Med ökad patientmedverkan känner sig patienten mer involverad i sin egen vård, förklarar Robert Berg. Eftersom all digital kontakt börjar med en inloggning med BankID, så säkerställer man också att det är rätt personnummer på alla patienter.

Fler och fler patienter uppskattar flexibiliteten att kunna kontakta en vårdcentral genom sin mobil eller dator, och med Digital klinik kan en fysisk vårdcentral utöka sitt erbjudande och nå en ny grupp av patienter som man inte har lyckats attrahera tidigare.

Digital klinik är framtaget tillsammans med wx3, som med sin kommunikationsplattform MBX för patientvideo, digital tidsbokning och mobil telefonväxel redan finns installerad på ett flertal vårdcentraler i Sverige.

– Tillsammans erbjuder vi en digitaliserad och sammanhållen vårdprocess som ger en kvalitetssäkring av information och dokumentation, en möjlighet till en större patientbas, samt en betydande besparing tack vara att man inte behöver dokumentera samma sak flera gånger, säger Erik Sidenbladh, Teknisk säljare på wx3.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>