Superprylen som räddar liv full täckning utanför mobilnätet- på fjällen till sjöss

Den ultimata prylen för aktiva människor med smak för extrema äventyr – nu är den här! Med nya InReach från Garmin kan man tvåvägskommunicera utan GSM-täckning.

Skulle olyckan vara framme erbjuds garantiräddning med helikopter. På fjällen, till sjöss – om olyckan är framme och man befinner sig utanför GSM-täckning har man tills nu varit i händerna på ödet, eller i bästa fall en satellittelefon med nödknapp. Superprylen som räddar liv full täckning utanför mobilnätet- på fjällen till sjöss 1
Garmin introducerar nu InReach Satellite Communicator med GPS, som möjliggör tvåvägs-kommunikation utanför GSM-täckning med sms (max 160 tecken) som kan skickas till en telefon eller mail var som helst i världen. Det innebär således en helt ny möjlighet att hålla kontakten med omvärlden – inte bara vid livräddning,

– Det har funnits räddningsprodukter med nödfunktion tidigare, men inte med tvåvägs-kommunikation. Med InReach får man svar tillbaka, någon att prata med och få råd och framför allt får du garanterat rätt sorts hjälp, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknads-direktör Garmin.

Givetvis kan Inreach användas till att hålla kontakt med nära och kära, genom att skicka meddelande till vänner via Facebook, men skulle olyckan verkligen vara framme – och det är här InReach verkligen bekänner färg, finns kvalificerad hjälp att tillgå.
Genom samarbete med räddningsorganisationen Geos, vars sambandscentral har kontakt med 200 länder i världen garanteras att InReach-användaren alltid nås av den mest adekvata och snabbaste hjälpen.

– De ger inte upp förrän räddningen är avklarad, den tryggheten ger InReach, så ska den också vara den bästa och säkraste lösningen på marknaden, säger Marcus Bjärneroth.

Geos erbjuder även i många länder andra tjänster som man kan koppla på sitt abonnemang för InReach – som till exempel garantiräddning av helikopter, samt även en tjänst där man blir hemflugen med medicinskt flygplan, Båda tjänsterna kostar cirka 1 500 kronor per år.
InReach finns som enklare modell och kostar då 4 799 kronor, och för 5 399 kronor får man den lite mer avancerade modellen som även innehåller karta plus sensorer som elektronisk kompass och höjdmätare
.
Man kan välja olika sorters abonnemang, alltifrån enklare standardabonnemang till mer avancerade för de mest extrema utövarna. 10 SMS ingår i billigaste abonnemangen, om man går över det antalet kostar de 6.50 kr per styck.