Superprylen som räddar liv full täckning utanför mobilnätet- på fjällen till sjöss
Hem TEKNIK Superprylen som räddar liv full täckning utanför mobilnätet- på fjällen till sjöss

Superprylen som räddar liv full täckning utanför mobilnätet- på fjällen till sjöss

Publicerat av: Redaktionen

Den ultimata prylen för aktiva människor med smak för extrema äventyr – nu är den här! Med nya InReach från Garmin kan man tvåvägskommunicera utan GSM-täckning.

Skulle olyckan vara framme erbjuds garantiräddning med helikopter. På fjällen, till sjöss – om olyckan är framme och man befinner sig utanför GSM-täckning har man tills nu varit i händerna på ödet, eller i bästa fall en satellittelefon med nödknapp. Superprylen som räddar liv full täckning utanför mobilnätet- på fjällen till sjöss 2
Garmin introducerar nu InReach Satellite Communicator med GPS, som möjliggör tvåvägs-kommunikation utanför GSM-täckning med sms (max 160 tecken) som kan skickas till en telefon eller mail var som helst i världen. Det innebär således en helt ny möjlighet att hålla kontakten med omvärlden – inte bara vid livräddning,

– Det har funnits räddningsprodukter med nödfunktion tidigare, men inte med tvåvägs-kommunikation. Med InReach får man svar tillbaka, någon att prata med och få råd och framför allt får du garanterat rätt sorts hjälp, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknads-direktör Garmin.

Givetvis kan Inreach användas till att hålla kontakt med nära och kära, genom att skicka meddelande till vänner via Facebook, men skulle olyckan verkligen vara framme – och det är här InReach verkligen bekänner färg, finns kvalificerad hjälp att tillgå.
Genom samarbete med räddningsorganisationen Geos, vars sambandscentral har kontakt med 200 länder i världen garanteras att InReach-användaren alltid nås av den mest adekvata och snabbaste hjälpen.

– De ger inte upp förrän räddningen är avklarad, den tryggheten ger InReach, så ska den också vara den bästa och säkraste lösningen på marknaden, säger Marcus Bjärneroth.

Geos erbjuder även i många länder andra tjänster som man kan koppla på sitt abonnemang för InReach – som till exempel garantiräddning av helikopter, samt även en tjänst där man blir hemflugen med medicinskt flygplan, Båda tjänsterna kostar cirka 1 500 kronor per år.
InReach finns som enklare modell och kostar då 4 799 kronor, och för 5 399 kronor får man den lite mer avancerade modellen som även innehåller karta plus sensorer som elektronisk kompass och höjdmätare
.
Man kan välja olika sorters abonnemang, alltifrån enklare standardabonnemang till mer avancerade för de mest extrema utövarna. 10 SMS ingår i billigaste abonnemangen, om man går över det antalet kostar de 6.50 kr per styck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>