Hem NYHETER Svensk innovationsprodukt dödar virus och bakterier snabbt.

Svensk innovationsprodukt dödar virus och bakterier snabbt.

Publicerat av: Redaktionen

Clean Handle är den första produkten på marknaden som automatiskt desinficerar dörrhandtag och dödar upp till 90% av bakterierna.

Svensk innovationsprodukt dödar virus och bakterier snabbt. 3 Med en innovativ design och smart distribution av en desinficerande lösning kan produkten minska spridningen av sjukdomar och passar alla sorters arbetsplatser, offentliga miljöer och i hemmet.

Under vinterhalvåret är det många som blir sjuka och sjukdomar sprids snabbt genom luften och bland människor. Vetenskapliga studier har visat att bakterier och virus överlever betydligt längre på hårda ytor jämfört med på huden. Dörrhandtag är särskilt utsatta eftersom många personer tar i handtag som sällan desinficeras. Clean Handle löser detta problem med sin innovativa design och sitt smarta system som distribuerar antibakteriell spray redan 10 sekunder efter handtaget har vidrörts, och dödar virus och upp till 90% av bakteriekolonierna.

Idén uppkom när grundaren och barnkirurgen Claude Kollin stod i en operationssal och insåg att dörrhandtaget han precis tagit i inte var desinficerat. Resultatet blev Clean Handle, som är den första produkten på marknaden för automatisk desinficering av dörrhandtag och används bland annat på det välrenommerade Barnsjukhuset Martina i Stockholm. Produkten vidareutvecklades till att vara en lösning för att minska smittspridningen i alla miljöer, och inte bara inom vården.

Utöver den automatiska sprayen har Clean Handle även en multifunktionell design för att passa olika typer av dörrhandtag, och det enda som behövs är 4 AA-batterier och en spraycylinder med den desinficerande lösningen. Baksidan är försedd med självhäftande kuddar som underlättar installationen och kan tas bort utan att lämna några märken efter sig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>