Hem NYHETER Svenska Läkaresällskapet lanserar global hälso-podd!

Svenska Läkaresällskapet lanserar global hälso-podd!

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Läkaresällskapets kommitté för global hälsa i samarbete med SLS Kandidat- och underläkarförening lanserar en podd om global hälsa och hållbar utveckling.

Svenska Läkaresällskapet lanserar global hälso-podd! 3Podden riktar sig till alla som vill lära sig mer om ämnet global hälsa. Inbjudna experter delar med sig av sin expertis på ett lättförståeligt sätt – för att så många som möjlighet ska kunna ta del av innehållet.

– Vi ser ett ökat intresse för ämnet global hälsa särskilt bland yngre läkare vilket är glädjande, säger Helena Frielingsdorf, initiativtagare till podd-satsningen samt ordförande i SLS kommitté för global hälsa. Genom vår podd vill vi dela med oss av kunskap och tillgängliggöra den för fler, det är allas vår framtid det handlar om.

I det första avsnittet möter vi Sir Michael Marmot, världens kanske mest kände socialepidemiolog, som berättar om hur social ojämlikhet påverkar hälsa samt Helen Clark, tidigare premiärminister i Nya Zeeland och tidigare ledare för United Nations Development Program. Tillsammans med Helena Frielingsdorf, ordförande i SLS kommitté för global hälsa samt Anna-Theresia Ekman, ordförande i SLS Kandidat- och underläkarförening, diskuteras hälsan i världen samt vilken roll forskare, politiker och civilsamhället har i policyarbetet samt vilka hinder som finns för förbättrad global hälsa.

– I kommande avsnitt fortsätter vi att diskutera konkreta åtgärder för att förbättra hälsoläget globalt samt tips på hur läkare, studenter och civilsamhälle kan bidra till att uppnå målen i Agenda 2030, säger Anna-Theresia Ekman, ordförande i SLS Kandidat- och underläkarförening.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>