Sverige ska höja takten för att bli bäst i världen på E-hälsa
Hem Hälsa Sverige ska höja takten för att bli bäst i världen på E-hälsa

Sverige ska höja takten för att bli bäst i världen på E-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

E-hälsomyndigheten får i uppdrag att fokusera på genomförande av Vision e-hälsa 2025, att Sverige ska vara bäst i världen på att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Sverige ska höja takten för att bli bäst i världen på E-hälsa 3De ska även färdigställa struktur för läkemedelsinformation som ska registreras i den nationella läkemedelslistan och agera nationell kontaktpunkt för e-hälsa.

– Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter för att vi ska nå en bättre hälsa, säger sjukvårdsminister Annika Strandhäll.

Samordnings- och utredningsarbetet på e-hälsoområdet

E-hälsomyndigheten får i uppdrag att under 2018 fokusera verksamheten på att genomföra visionen för e-hälsoområdet som regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har enats om. Uppdraget ska redovisas senast den 31 oktober 2018 till Socialdepartementet.

Strukturerad läkemedelsinformation

E-hälsomyndigheten ska färdigställa arbetet med struktureringen av läkemedelsinformation som ska registreras i den nationella läkemedelslistan. Den nationella läkemedelslistan är det nationella system regeringen vill ha på plats så snart som möjligt för att läkare och andra delar av sjukvården samlat ska kunna se vilka mediciner en patient har fått utskrivet. Uppdraget ska genomföras i samverkan med Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och Sveriges Kommuner och Landsting och redovisas till Socialdepartementet senast den 15 december 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>