Swedish Cancer Institute väljer RayStation för sin dosplanering
Hem NYHETERCANCERVÅRD Swedish Cancer Institute väljer RayStation för sin dosplanering

Swedish Cancer Institute väljer RayStation för sin dosplanering

Publicerat av: Redaktionen

Swedish Cancer Institute i Seattle i USA, det största cancercentret inom vårdgruppen Providence Health and Services, har nu valt RayStation som primärt dosplaneringssystem.

Swedish Cancer Institute väljer RayStation för sin dosplanering 2RayStation används av andra sjukhus inom Providence Health and Services sedan 2013, och den här beställningen gör Swedish Cancer Institute till den åttonde kliniken med RayStation i gruppen. De åtta kan därmed dela data och centralisera drift och tillgång till systemet.

I och med köpet stärker Providence Health and Services ytterligare sina möjligheter att utnyttja alla de fördelar med effektiv behandlingsplanering inom stora sjukhusgrupper som RayStation kan erbjuda.

Swedish Cancer Institute valde RayStation efter en utvärdering av olika ledande planeringssystem på marknaden. Avgörande inför beslutet var systemets effektivitet och banbrytande funktioner så som flermålsoptimering (MCO), adaptiv planering, dose tracking och fallback-planering.

Dave Shepard, direktör för medicinsk fysik vid Swedish Cancer Institute säger: ”Vi har, liksom många andra stora nätverk för strålbehandling inom USA, behov av att ensa våra tekniska lösningar för behandlingsplanering. Vi behöver samtidigt ha stöd för flera olika modeller och märken av linjäracceleratorer, samt kunna hantera patientdata från flera olika system. Målet är att öka vår effektivitet på flera olika nivåer samtidigt, utan att sänka ambitionen vad gäller vården av patienterna.”

Johan Löf, VD på RaySearch säger: ”Vi är glada att Providence Health and Services har valt att fortsatt använda RayStation. Vårt team kommer att arbeta hårt för att stötta Swedish Cancer Institute, och vi är övertygade om att RayStation levererar enastående klinisk effektivitet, snabba och flexibla arbetsflöden, samt säkerställer bästa möjliga behandling för patienter. Det känns extra bra att få leverera vårt system till ett cancercenter som grundades av en svensk läkare för nästan 90 år sedan. Det ska bli spännande att se hur vårt samarbete med Swedish Cancer Institute och Providence Health and Services utvecklas i framtiden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>