Synergier i Doro resulterar i nytt erbjudande av mobila trygghetslösningar
Hem TEKNIK Synergier i Doro resulterar i nytt erbjudande av mobila trygghetslösningar

Synergier i Doro resulterar i nytt erbjudande av mobila trygghetslösningar

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler äldre väljer att bo kvar hemma längre och har därför ett behov av digitala och mobila trygghetslösningar som underlättar vardagen.

Synergier i Doro resulterar i nytt erbjudande av mobila trygghetslösningar 1

Doro Secure® 480

Som marknadsledande inom mobiltjänster för seniorer erbjuder Doro ett produktsortiment som stärker och ökar målgruppens självständighet. Tillsammans skapar nu Doro och Doro Care mobila trygghetslösningar som uppmuntrar seniorer att fortsätta ha en trygg och aktivare livsstil.

Enligt studien ”Europas demografiska framtid” från Berlin-Institute kommer det snart att finnas fler 65-åringar än 20-åringar i Europa. År 2050 förväntas medianåldern hos Europas befolkning vara 48 år, i jämförelse med 38 år 2005. Den åldrande befolkningen innebär nya utmaningar både för individ och samhälle.

– Den förändrade åldersstrukturen i samhället ökar behovet av fler och nya trygghets- och omsorgslösningar. Doros omfattande erfarenhet och kunskap om seniorers behov och utmaningar innebär att vi kan utveckla produkter som möjliggör för seniorer att bo kvar hemma längre med möjlighet till större rörlighet och frihet men samtidigt med bibehållen trygghet, säger Robert Puskaric, VD på Doro Group.

Det gemensamt utvecklade sortimentet innehåller en rad produkter med specifikt anpassade och framtagna trygghetsfunktioner. Produkterna kan kopplas direkt till en larmcentral för bibehållen trygghet även utanför för hemmet. Funktioner som säkerhetstimer, ”Är du OK?”-meddelande och spårning bidrar till seniorers möjlighet till en aktivare livsstil. Flera av Doros mobiltelefoner är dessutom kompatibla med larmknappen Doro 3500.

Det nya sortimentet av mobila trygghetslösningar stärker målgruppens möjlighet till rörlighet, till exempel att gå till affären eller besöka en vän. Ett traditionellt trygghetslarm är begränsat till att fungera i det egna hemmet. Med ett mobilt trygghetslarm är det möjligt att leva ett mer aktivt och självständigt liv.

– Att röra på sig och motionera för att må bra är viktigt även för äldre. Det är påvisat att en halvtimmas daglig fysisk aktivitet har stor effekt på välbefinnandet, både fysiskt och psykiskt. Vår vision är att stärka seniorers val att leva ett aktivare men samtidigt tryggt liv med hjälp av våra lösningar och produkter. Det är en del av vårt Doro DNA, säger Johnny Davou, Regional Manager Nordic på Doro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>