Synoptik fördjupar satsningen på ögonhälsa – erbjuder sina optiker DO-utbildning på Karolinska
Hem NYHETER Synoptik fördjupar satsningen på ögonhälsa – erbjuder sina optiker DO-utbildning på Karolinska

Synoptik fördjupar satsningen på ögonhälsa – erbjuder sina optiker DO-utbildning på Karolinska

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i Synoptiks satsning på ögonhälsa och klinisk kompetens erbjuds Synoptiks optiker chansen till vidareutbildning genom en Diagnostisk Optometri (DO) utbildning.

Synoptik fördjupar satsningen på ögonhälsa – erbjuder sina optiker DO-utbildning på Karolinska 2Den ettåriga utbildningen på Karolinska Institutet bekostas av Synoptik, med stöd från Synoptik-Fonden.

– Vi är oerhört stolta över att vi kan erbjuda våra optiker den här möjligheten till vidareutbildning. Ögonhälsa är ett prioriterat område för oss och då är kompetensutveckling av våra medarbetare en avgörande och viktig del för att särskilja oss från våra konkurrenter, säger Anna Hildestam-Jonsson Learning & Development Specialist på Synoptik.

I höstas lanserade Synoptik en ny utökad synundersökning, Syna ögat, som standard i alla butiker. Förutom en vanlig synundersökning ingår en fotografering av ögonbotten, tryckmätning och synfältsmätning som tillsammans utgör en hälsokoll för ögat. För att kunna erbjuda den utökade synundersökningen i samtliga 136 butiker i Sverige investerade Synoptik i en stor utbildningssatsning för alla medarbetare och i ny modern utrustning.

– Branschen går igenom en spännande utveckling. Med tillgänglig teknik kan vi nu ta ett större ansvar för ögonhälsa och dessutom se tidiga indikationer på ett flertal sjukdomar. Synoptik ska vara en ledstjärna för branschen och det tycker jag att vi lever upp till genom att erbjuda våra medarbetare egna interna utbildningar och genom att komplettera med externa utbildningar från bland andra Karolinska Institutet, säger Anna Hildestam-Jonsson.

Synoptik har nu med stöd från Synoptik-Fonden kunnat satsa på fördjupade utbildningar för ett urval optiker med kontaktlinsbehörighet.

Så här långt är utbildningarna för det kommande året fastställda och förhoppningen är att möjligheten till DO-utbildning kommer att fortsätta.

– Stödet från Synoptik-Fonden möjliggör antalet platser för utbildningen och förhoppningen och ambitionen är att vi ska kunna fortsätta att erbjuda utbildningen framöver. För att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare är det viktigt för Synoptik att göra det möjligt för medarbetarna att växa i sina roller och kompetensutvecklingen är dessutom en viktig del av vår service till våra kunder, säger Anna Hildestam-Jonsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>