Taligenkänningsspecialisten Max Manus ingår avtal med Visolit
Hem NYHETER Taligenkänningsspecialisten Max Manus ingår avtal med Visolit

Taligenkänningsspecialisten Max Manus ingår avtal med Visolit

Publicerat av: Redaktionen

Göteborgsföretaget Max Manus är specialiserade på it-lösningar för taligenkänning inom såväl hälso- och sjukvård som inom kommunal sektor.

Taligenkänningsspecialisten Max Manus ingår avtal med Visolit 2Lösningen omvandlar användarens tal till text för direkt återgivning i journalsystem eller i annan applikation.

Den används idag av fler än 600 läkare, annan vårdpersonal och socialsekreterare runtom i landet och minskar den tid som idag läggs på administration.

Marknaden för taligenkänning växer snabbt i Sverige.

I ett helt nytt samarbete ska Visolit (fd TeleComputing) ansvara för support till de som använder systemet.

  • Vi är inne i en mycket stark tillväxtfas där vi valt att etablera ett partnerskap inom support så att vi själva kan fokusera på vår kärnverksamhet. Valet föll på Visolit som är erkänt duktiga och även kan healthcare. De vet mycket väl hur exempelvis en vårdcentral fungerar och känns som en kollega i branschen. Att de precis som vi själva har verksamhet i Göteborg är förstås ytterligare ett plustecken, säger Helen Kenzler, vd på Max Manus.
  • Healthcare-området är ett av våra uttalade fokusområden och vi ser fram emot att kunna bidra till hur vårdens resurser utnyttjas mer optimalt, säger Johan Magnusson, vd på Visolit.

Avtalet gäller inledningsvis ett års samarbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>