TATAA Biocenter utses till Europas främsta genanalysföretag av Global Health & Pharma
Hem NYHETER TATAA Biocenter utses till Europas främsta genanalysföretag av Global Health & Pharma

TATAA Biocenter utses till Europas främsta genanalysföretag av Global Health & Pharma

Publicerat av: Redaktionen

Brittiska Global, Health & Pharma (GHP), en global informationsplattform med fokus på hälsa, har utsett Göteborgsföretaget TATAA Biocenter AB till Europas främsta leverantör av nukleinsyreanalyser i Europa.

TATAA Biocenter utses till Europas främsta genanalysföretag av Global Health & Pharma 2DNA och RNA analys används i stor omfattning inom läkemedels-, biotech-, diagnostik- och livsmedelsindustri, men även för tillämpningar inom kriminologi, arkeologi, miljöanalys och släktforskning. GHPs över 250.000 klienter röstar varje år fram vinnarna i de olika klasserna.

”Vi är oerhört stolta att våra kunder röstat fram oss för detta åtråvärda pris. Det visar att vi lyckas leva upp till våra högst ställda mål att erbjuda industrin kvalificerade molekylära analystjänster. Vår styrka är fokus på kvalitet, och vi deltar bl.a. i de europeiska satsningarna CANCER-ID och SPIDIA, som arbetar med att utveckla riktlinjer för molekylära analyser, och dessutom har vi tillgång till unika tekniker som erbjuder extrem känslighet och specificitet”, säger Mikael Kubista, VD och grundare av TATAA Biocenter.

Förutom analystjänster erbjuder TATAA Biocenter utbildningar inom molekylära analyser och företaget har även utvecklat ett flertal kvalitetskontrollsprodukter, som säljs globalt, samt tekniken ”Two-Tailed PCR”. Two-Tailed PCR erbjuder känsligare och specifikare analys av korta nukleinsyror, såsom mikroRNA, och degraderat DNA i komplexa prover såsom vätskebiopsier, stabiliserade biobanksprover (s.k. FFPE material), arkeologiska och kriminaltekniska prover jämfört med dagens tekniker. Dessutom utvecklar TATAA Biocenter genetiska analyser åt samarbetspartnern Life Genomics.

”Priset till TATAA Biocenter visar att vi har valt rätt partner för att utveckla våra tester. TATAA har redan levererat ett genetiskt risktest för Alzheimers sjukdom, och arbetar på ett sportgenomiktest. Dessutom hjälper de oss med testning, validering och optimering av våra övriga tester, såsom icke-invasiv fosterdiagnostik (NIPT), nutrigenetiskt hälsotest (Nutritest) och senast mikrobiomtestet för tarmflora, som vi ska lansera”, säger Göran Jacobsson, VD för Life Genomics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>