TCS ansluter till Living Heart Project - ska skapa digitala modeller av det mänskliga hjärtat
Hem NYHETERE-HÄLSA TCS ansluter till Living Heart Project – ska skapa digitala modeller av det mänskliga hjärtat

TCS ansluter till Living Heart Project – ska skapa digitala modeller av det mänskliga hjärtat

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har inlett ett samarbete med Dassault Systems i dess Living Heart Project.

Projektet förenar ett ekosystem av forskare, medicintekniska utvecklare, tillsynsmyndigheter, inklusive amerikanska FDA, och praktiserande kardiologer, för att utveckla och validera realistiska digitala simuleringar av det mänskliga hjärtat.

TCS ansluter till Living Heart Project - ska skapa digitala modeller av det mänskliga hjärtatProjektet kommer att skapa banbrytande medicinska lösningar, inklusive användning av hjärtsimulering som en källa till digitala bevis för nya godkännanden av kardiovaskulära enheter.

Detta omfattar bland annat en klinisk prövning in silico som skulle kunna komplettera evidensen från kliniska försökspersoner samtidigt som behovet av djurförsök och mänskligt deltagande i kliniska studier minskar.

Digital tvilling av det mänskliga hjärtat

Som branschpartner kommer TCS att använda sin domän- och tekniska expertis samt forskning kring företagets så kallade digitala BioTwin av hjärtat för att bidra till bättre simulering och teknisk implementering. Målet är att utveckla och validera mycket exakta, digitala modeller av individuella människors hjärtan.

TCS Digital BioTwin är en beräkningsmodell baserad på biofysik utvecklad av TCS:s forskare i syfte att möjliggöra undersökning av funktionen hos ett visst mänskligt organ på distans och icke-invasivt. Det hjälper till att förstå de individuella bidragen från flera faktorer och analysera deras interaktioner. TCS har bedrivit omfattande forskning för att bygga digitala bio-tvillingar av organ som hud, näsa och kolon. För att komplettera denna forskning kommer TCS också att samarbeta med Dassault Systems och andra aktörer med målet att skapa en mänsklig virtuell tvilling, där fokus kommer att ligga på utvalda organ som identifierats som avgörande för utvecklingen av området.

TCS och life science

TCS samarbetar med ledande life science-företag över hela världen för att möjliggöra deras digitala transformationsresor. Företaget tillhandahåller en komplett uppsättning tjänster som spänner över rådgivning, IT och kognitiv affärsverksamhet och lösningar över hela områdets värdekedja. Detta inkluderar data och analys, prediktiv och föreskrivande analys, genomforskning, blockchain-aktiverad klinisk leveranskedja, AI-aktiverad fallbearbetning, upptäckt samarbete, kognitiv forskning och digitala labb. Lösningarna använder en kombination av artificiell intelligens, kognitiva beräkningsmöjligheter, processautomation, Internet of Things och molnet för att digitalisera hela värdekedjan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>