Hem NYHETER Telia hjälper Region Skåne att öka tillgängligheten i vården med videomöte

Telia hjälper Region Skåne att öka tillgängligheten i vården med videomöte

Publicerat av: Redaktionen

Region Skåne har på kort tid med Telias hjälp sjösatt ett nytt initiativ där patienter bjuds in till videomöte med läkare eller sjuksköterska.

Telia hjälper Region Skåne att öka tillgängligheten i vården med videomöte 3Inledningsvis har tjänsten använts för patienter med covid-19, de som tillhör en riskgrupp eller uppvisar symptom på sjukdomen. Men nu införs den nya tjänsten på fler avdelningar för att underlätta patienternas kontakt med vården och samtidigt minska behovet av fysiska besök för att begränsa smittspridning.

Den tekniska lösningen som ligger bakom videomötena är Telias kontaktcenterlösning ACE, som Region Skåne använder sedan tidigare. Initiativet har snabbt blivit ett populärt alternativ bland invånarna.

I nuläget genomförs cirka 50 videosamtal per dag. Fler än 1700 medarbetare inom vården använder tjänsten som rullats ut på 141 mottagningar på sjukhus runt om i regionen. Fler avdelningar står på tur att införa videomöte.

Så funkar det – enkel och säker kommunikation i fokus

Personer som varit på provtagning och som fått bekräftat att de insjuknat i covid-19, eller de som haft kontakt med 1177 Vårdguiden och som är i riskgruppen eller uppvisar symptom på att de smittats av coronaviruset, placeras på en lista. Patienterna kontaktas sedan av en läkare eller sjuksköterska via telefon och de får efter samtalet ett sms skickat till sig med information om vilken avdelning på sjukhuset de ska ha kontakt samt datum och tidpunkt för videomötet.

När det är dags att inleda videomötet klickar patienten på länken i sin mobil eller dator som leder till en landningssida på regionens webb. Där uppger patienten sitt namn och personnummer och bekräftar sedan sin identitet via BankID. Patienten placeras i en kö till avdelningen. Läkaren eller sjuksköterskan startar sedan videomötet via kontaktcenterlösningen, som de har tillgång till via intranätet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>