Hem NYHETER Thailändsk klinik först i Asien-Stillahavsregionen att behandla patienter med RayStation och Radixact

Thailändsk klinik först i Asien-Stillahavsregionen att behandla patienter med RayStation och Radixact

Publicerat av: Redaktionen

Lopburi Cancer Hospital i Thailand har behandlat de första patienterna med RaySearchs dosplaneringssystem RayStation i kombination med Accurays behandlingssystem Radixact.

Thailändsk klinik först i Asien-Stillahavsregionen att behandla patienter med RayStation och Radixact 3Centret är det första i Asien-Stillahavsregionen att använda kombinationen i klinisk verksamhet.

Lopburi fokuserar på innovation och är ett nationellt kompetenscentrum för cancerbehandlingar. Idag utför centret specialistbehandlingar på patienter i 12 provinser i landet. Sjukhuset valde RayStation som dosplaneringssystem 2015, främst på grund av systemets kapacitet för automatiserad bröstbehandlingsplanering och den unika flermålsoptimeringen. Sedan implementationen har RayStation förbättrat klinikens arbetsflöde, minskat dosberäkningstiderna samt säkerställt behandlingsplaner av konsekvent hög kvalitet.

Lopburi-teamet, lett av Dr. Kriengkri Namthaisong, sjukhusdirektör, och Somsak Khaunchana, chef för medicinsk fysik, installerade nyligen Radixact-systemet, en innovativ strålbehandlingsmaskin som kombinerar integrerad CT-skanning med en unik helixformad behandlingsplattform. Den möjliggör bestrålning 360 grader runt patienten och kan användas för behandling av en rad olika tumörtyper som buk, hjärna, bröst, lungor och hals. Behandlingsprecision uppnås genom daglig 3D-bildtagning för säkerställande av korrekt positionering av patienten med korrekta dosnivåer, även om anatomin förändrats.

Sutthisak Kulpisitthicharoen, M.D., strålningsonkolog vid Lopburi Cancer Hospital, säger:

”RayStation är enkelt att använda och skapar ytterst precisa dosplaner. Vi uppskattar funktionen för flermålsoptimering, eftersom den är snabb och ger många möjligheter. Kontureringen är noggrann och behändig, och funktionen för fallback-planering gör att vi kan överföra behandlingen till en annan maskin om det behövs, utan att behöva planera om. RayStation och Radixact är väldigt innovativa system och kombinationen av dem är utmärkt vid komplexa fall.”

Chonthon Phihuasuth, sjukhusfysiker vid Lopburi Cancer Hospital, säger:

”När vi använder RayStation och Radixact tillsammans förbättras precisionen vid behandlingen. Synergierna mellan de två innovativa systemen gör att vi sparar tid, både vid planering och vid leverans av behandlingen, vilket ökar klinikens effektivitet. Radixact-planering i RayStation gör det möjligt för oss att uppnå väldigt bra dosfördelning, vilket ger effektiva behandlingar med färre komplikationer för patienterna.”

Johan Löf, grundare och VD på RaySearch, säger:

”Lopburi Cancer Hospital är ett engagerat och framåtsträvande center som arbetar för att förbättra vården med hjälp av den senaste tekniken. Vi är mycket glada över att få hjälpa kliniken med planeringsbehovet för Accurays avancerade Radixact-system. Synergierna mellan de två systemen medför stora fördelar för patienterna och gör klinikens arbetsflöde mer effektivt.”

Joshua H. Levine, VD på Accuray, säger:

”Lopburi Cancer Hospital höjer ribban för andra center när det gäller strålbehandlingar. Klinikens beslut att behandla cancerpatienter med kombinationen RayStation och Radixact kommer att öka möjligheterna för Thailands befolkning att behandlas med toppmodern strålbehandlingsteknik. Tillsammans har RayStation och Radixact en kapacitet som ligger väl i linje med sjukhusets mål att leverera den mest effektiva behandling som är möjlig.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>