Tieto och BC Platforms kopplar samman genomik och precisionsmedicin för mer individanpassad vård
Hem NYHETER Tieto och BC Platforms kopplar samman genomik och precisionsmedicin för mer individanpassad vård

Tieto och BC Platforms kopplar samman genomik och precisionsmedicin för mer individanpassad vård

Publicerat av: Redaktionen

Tieto och BC Platforms samarbetar kring att införa genomik i precisionsmedicin.

Tieto och BC Platforms kopplar samman genomik och precisionsmedicin för mer individanpassad vård 2Den nya metoden kommer att omvandla vårdgivarnas kliniska beslutsfattande genom att ge dem en ny plattform för mer exakta och snabbare diagnoser, och därigenom bidra till en mer individanpassad vård.

Som det noterades på den globala konferensen för vårdsystem, HIMSS, under 2018 så har precisionsmedicin blivit en del av det vanliga kliniska arbetsflödet genom att möjliggöra bättre prediktiv vård. Detta paradigmskifte har skett med hjälp av de vetenskapliga och tekniska framsteg inom genomik som lett till att tid och kostnad inte längre är ett hinder för precisionsmedicin.

Tieto, en av Nordeuropas största leverantörer av IT-system för sjukvården, har ingått ett partnerskap med BC Platforms, ett av världens ledande företag inom genomisk data och analys, för att sammanföra genomikens fördelar med precisionsmedicin. En ny plattform som kombinerar genomiska data och kliniska data ger nya möjligheter att förbättra kvaliteten på den diagnostiska processen.

Tieto och BC Platforms kommer tillsammans utveckla lösningar som drar nytta av BC Platforms nischkunskaper och Tietos starka position som en ledande leverantör av IT-lösningar och tjänster för nordiska vårdföretag.

– Genomisk medicin har en stor inverkan på kvaliteten på den kliniska vården inom områden som onkologi, farmakologi, sällsynta och odiagnostiserade sjukdomar och infektionssjukdomar. Tillsammans med BC Platforms kan vi stärka våra Lifecare-lösningar för Lab Information Management Systems (LIMS) och Electronic Medical Records (EMR) genom att säkerställa att genomisk data kommer användas tillsammans med kliniska data för att ge mer exakta individuella diagnoser och behandlingar, men också genom att stödja förebyggande och förutseende medicinskt beslutsfattande, säger Inge Andersson, chef för produktenheten inom Tieto Healthcare, Welfare and Education Nordic.

– De stora nordiska sjukhusen ligger i högsta grad i framkanten när det gäller användandet av lösningar som individanpassar patienternas vård. Möjligheten att behandla rå genomisk data i en plattform för att leverera patientrapporter är ett viktigt framsteg. Tieto är den största sjukvårdsspecifika systemintegratören i Nordeuropa med en lång historia inom vården, vilket gör dem till en utmärkt partner för oss. BC Platforms vill “demokratisera” användandet genomiska data inom både vården och Life Sciences. Partnerskapet med Tieto kommer uppfylla potentialen för precisionsmedicin, säger Brett Villagrand, marknadschef på BC Platforms.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>