Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Träna nu din hjärna – Må ännu bättre

Träna nu din hjärna – Må ännu bättre

Publicerat av: Redaktionen

Träna din hjärna fem minuter om dan, och få ett välmående som varar!

Hälsoentreprenören Mindmor presenterar en plattform med mätverktyg som funkar, på riktigt.

Syftet är att stärka mental hälsa och öka medvetenhet om vad du själv kan påverka för att må ännu bättre eller återhämta dig.
Helt enligt WHOs definition – hälsa är ett tillstånd av välbefinnande där varje individ kan förverkliga sina möjligheter och klara av vanliga påfrestningar. Det är alltså inte detsamma som frånvaro av mental hälsa.
Enkel hjärnträning varje dag

Idag finns en del forskningsbaserade aktiviteter som tränar hjärnan och optimerar välmåendet. Men för många känns metoderna krångliga och tidsödande. Så måste det inte vara.

För en mer tillgänglig hjärnträning har nystartade plattformen Mindmor utvecklat flera smarta paket, online. Mikroövningarna tränar hjärnan 5 minuter om dagen, och du blir snart bättre på att hantera vardagsutmaningar. Med enkla och medkännande aktiviteter, som att räkna stunder av humor, ändrar du beteenden som påverkar tankar och känslor.

Grundaren och hälsoentreprenören Britta Terling förklarar:
– Många av oss har fått vanan att gå till gymmet eller träna utomhus. Och precis som med fysisk träning så behöver vi förstå hur och varför vi ska träna hjärnan. Mindmor-metoden är baserad på den senaste hjärnforskningen och inspirerar med kunskap om varför din hjärna fungerar som den gör.

Precis som med fysisk träning behöver du träna din hjärna regelbundet. Mindmor-metoden inspirerar till beteendeförändring. Det är det som gör skillnaden i vardagen. Mindmors plattform erbjuder lättillgänglig daglig aktivitet. Övningar och motiverande frågor varvas med enkla fakta och inspiration.

– Den som tränar mäter själv sina framsteg och ser sin utveckling med tester och quiz. Det blir många små enkla, roliga och medkännande aktiviteter; allt på vetenskaplig grund, säger Britta Terling som har ägnat hela sitt yrkesliv åt fysisk och mental träning.
För mer information, varmt välkommen att kontakta Britta Terling: 0708-130383, hello@mindmor.com

Röster om Mindmor:

Träna nu din hjärna - Må ännu bättre 3– Jag kan rekommendera Mindmor! De korta övningarna känns som en kontrast till alla stora informationsflöden som man möter på nätet. Jag tror faktiskt inte jag hade känt mig lika positiv om övningarna hade varit långa. Kombinationen med en snabbföreläsning och en övning är inspirerande. Det blir som ett pussel. Och övningarna var jättebra för att hålla koncentrationen uppe. De har gett mig inspiration och lite nya tankesätt. Är man nyfiken så tycker jag man ska testa. Det tar inte lång tid.

Anna Artman, Hållbarhetskonsult

– De här övningarna fick mig att börja se världen på ett mjukare sätt. Man blir lite mer uppmärksam, man stannar och tänker till i stället för att dagarna bara flyter på. Jag är ju van vid att göra allt på nätet, och tycker att det funkar jättebra att kunna välja själv när jag vill träna. Det känns som att man ger sig själv fem minuter, man investerar i sig själv. När jag följde programmet så kändes min hjärna helt klart i bra form. Så jag uppmanar alla att testa Mindmor!

Charlotte Hägglund, Instore sales manager

– Jag tror att det komprimerade formatet är bra. Här får man träningen gjord! Jag har en stressig vardag där jag måste prioritera, och det är möjligt med Mindmor. Med krångliga upplägg är det lätt hänt att man skjuter upp träningen. Och så gillar jag påminnelsefunktionen. Min hjärna kändes starkare, och det gick ganska snabbt. Det här konceptet är supersmart: straight forward och med en personlig ton.

Cecilia von Schoting, Analytiker

Britta har arbetat med hälsa i hela sitt yrkesliv, och gått från att utbilda barn i klassisk dans och utveckla pedagogiska sällskapsspel till högskolestudier med fokus på hjärnträning.

En oväntad resa, kan tyckas. Vad har kognitiv neurovetenskap att göra med scenkonst?

– Utifrån kan det upplevas annorlunda, men för mig har det varit en naturlig väg för att utveckla mig själv och andra. Tankar och känslor påverkar kroppen på samma sätt som kroppen påverkar hjärnan! Därför finns en röd tråd i allt jag gjort, från dansscenen till föreläsningar på Universitetet. Med Mindmor paketeras kunskap till en plattform för hjärnträning i mikro-portioner, för att vanliga människor ska få verktyg för vardagsutmaningar och öka sitt välmående. Personer med mental ohälsa ska däremot alltid söka hjälp, säger Britta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>