Tysk sjukhusgrupp väljer IT-lösning från Sectra för att kunna hantera medicinska bilder i ett gemensamt system
Hem NYHETERIT-LÖSNING Tysk sjukhusgrupp väljer IT-lösning från Sectra för att kunna hantera medicinska bilder i ett gemensamt system

Tysk sjukhusgrupp väljer IT-lösning från Sectra för att kunna hantera medicinska bilder i ett gemensamt system

Publicerat av: Redaktionen

Den tyska sjukhusgruppen Gesundheit Nordhessen investerar i Sectras IT-lösning för hantering av både radiologiska och icke-radiologiska bilder.

Sectras helhetslösning (PACS och VNA) kommer förbättra tillgängligheten och kommunikationen kring patienternas medicinska bilder. Detta förenklar det dagliga arbetet för radiologer och andra läkare och bidrar till en effektivare vård. Att använda ett gemensamt system för hantering av medicinska bilder på flera avdelningar och sjukhus ökar också effektiviteten hos IT-avdelningen.IT-Finans.se

Gesundheit Nordhessen Holding AG är en regional sjukvårdsgrupp i Tyskland och inkluderar fyra sjukhus samt rehabiliteringscenter och äldreboenden. Sjukhusgruppen är även marknadsledande inom akut hälsovård i sin region. De tar årligen emot 200 000 besök och 73 000 patienter läggs varje år in på någon av sjukhusens avdelningar.

– För oss är Sectra den mest effektiva helhetslösningen för vår bildhantering. Den nya IT-lösningen kommer att möjliggöra för våra radiologer och andra läkare att arbeta i samma system, oavsett var de befinner sig. Det gör att de kan dela både information och arbetsbelastning vilket gör att vi tar ett stort steg framåt i vår ständiga strävan att förbättra patientvården, säger PD Dr Thomas Lehnert, chef för radiologiavdelningen på Gesundheit Nordhessen.

Sectras helhetslösning för bildhantering
Sectras IT-lösning för hantering av radiologibilder (PACS) och multimediaarkiv (VNA) som Gesundheit Nordhessen har investerat i är nyckelkomponenter i Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering, Sectra Enterprise Management. Den möjliggör en konsolidering av IT-system för att hantera medicinska bilder samtidigt som den säkerställer ett effektivt kliniskt arbetsflöde inom radiologin.

Sectras helhetslösning är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna—radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett enkelt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multi-mediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Detta utan stora investeringar eller utbyte av redan existerande komponenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>