Hem Nyheter Umeå Biotech Incubator nominerade till prestigefyllda Nordic Startup Awards

Umeå Biotech Incubator nominerade till prestigefyllda Nordic Startup Awards

Publicerat av: Redaktionen

Umeå Biotech Incubator har nominerats till prestigefyllda Nordic Startup Awards.

Umeå Biotech Incubator nominerade till prestigefyllda Nordic Startup Awards 2

Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

– Vi är väldigt hedrade! Vi strävar efter att bli bäst i Europa – och bäst i världen – och det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Nordic Startup Awards är en regional deltävling i Global Startup Awards, som grundades i Danmark 2012. Tävlingen går ut på att fira och sammanfoga ekosystemet för startups i hela världen och prisa dem som visat på enastående prestationer när det gäller affärer och service till startup-communityn.

Umeå Biotech Incubator har nominerats till Nordic Startup Awards i kategorin Bästa Acceleratorprogram eller Inkubatorprogram för 2019. Det innebär att Umeå-inkubatorn tävlar om vinsten mot andra aktörer i Sverige, Danmark, Island, Finland och Norge. Vinnaren i den nordiska tävlingen har chans att gå vidare till en global final – Global Startup Awards.

– Att bli nominerad är stort och skulle vi vinna är det ännu större. Nomineringen visar att vår pay it forward-kultur och vårt mod att sticka ut lönar sig. Alla som stöttar startups har ett viktigt jobb och är tillsammans med och lägger grunden för många arbetstillfällen och nya affärsidéer. Att få hylla hela branschen i Norden och globalt är riktigt härligt, säger Jennie Ekbeck.

Efter att nomineringarna i Nordic Startup Awards och de andra regionala deltävlingarna i världen är släppta, inleds en omröstning.

Rösterna kommer både från aktörer inom startup-communityn och från jurygrupper.

– En av anledningarna till att vi nominerats, tror jag, är vår förmåga att i hög grad transformera forskning till framtida innovationer. Det innebär att forskning som görs vid universiteten kan komma samhället och människan till gagn i form av nya medicinska innovationer, vilket kan öka vår hälsa och samtidigt skapa arbetstillfällen i nystartade bolag, säger Jennie Ekbeck.

Hon har varit vd på Umeå Biotech sedan 2012 och har under den tiden sett ett skifte i synen på startups generellt, men också på startups som har sin grund inom life science.

– Att bilda bolag inom life science är så mycket mer accepterat nu än det var när jag började. Och det är jätteviktigt. Alla dessa fantastiska innovationer borde få nå samhället, säger Jennie Ekbeck och tillägger:

– Nu håller vi tummarna för att vi vinner. Vi är ett grymt bra gäng på Umeå Biotech Incubator och våra inkubatorbolag når nya framgångar varje dag. Det vore en riktigt skön fjäder i hatten om vi tog hem segern.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>