Hem NYHETERFORSKNING Unga gamers samlade in nästan en miljon till alzheimerforskning

Unga gamers samlade in nästan en miljon till alzheimerforskning

Publicerat av: Redaktionen

European Speedrunner Assembly (ESA) arrangerade under vecka 30 ett välgörenhetsevent på Quality Hotel View Hyllie i Malmö.

Unga gamers samlade in nästan en miljon till alzheimerforskning 3Rekordmånga 650 biljetter såldes när spelare ifrån hela världen träffades för att samla in pengar till förmån för Alzheimerfonden.

Totalt samlades ca 870 000 kr in vilket är personligt rekord för ESA under ett och samma event. Maratonet med 233 spel livesändes online och pågick mellan lördagen 20 juli och 27 juli.

Totalt visades ca 20 miljoner videovisningar under veckan.

Eventet som benämns ESA Summer19 är ett av flera välgörenhetsevent som anordnas av eller där ESA är partner. Under förra året samlade ESA totalt in ca 1,5 miljoner kronor till olika välgörenhetsorganisationer.

– Vi är euforiskt glada på Alzheimerfonden för detta välkomna tillskott till alzheimerforskningen. Tack vare dessa entusiaster kan vi nu komma ett steg närmare alzheimergåtans lösning. Det går inte att beskriva hur tacksamma vi är för det, säger Amanda Undin, marknadsansvarig på Alzheimerfonden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>