Unga ska inspirera äldre till digital delaktighet
Hem Nyheter Unga ska inspirera äldre till digital delaktighet

Unga ska inspirera äldre till digital delaktighet

Publicerat av: Redaktionen

Vad är swish? Hur fungerar mobilt bank ID och är det verkligen gratis att Skypa?

Unga ska inspirera äldre till digital delaktighet 2Det och mycket mer lär ungdomar ut till äldre under två fullsatta utbildningstillfällen på Gruvan i Grums, 1 och 2 april. Syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Region Värmland har under vintern arbetat med projektet Tillgänglig Digitalt som ska öka den digitala tillgängligheten bland värmlänningar som är 65 år eller äldre. Som en del av projektet arrangeras workshops tillsammans med länets kommuner – där äldre lär av yngre.

Susanne Sundgren är socialt ansvarig samordnare /IT-strateg på Grums kommun och initiativtagare till de två träffar som kommer att anordnas på Gruvan i Grums i början av april.

–Man räknar med att cirka 1,1 miljoner svenskar fortfarande lever i digitalt utanförskap, de flesta av dem är äldre. Grums kommun har därför valt att tillsammans med Region Värmland och Telia arrangera utbildningen Mer Digital. Eda, Sunne och Torsby kommuner har redan arrangerat denna utbildning och deltagarantalet har varit högt, något vi också hoppas på, säger Susanne.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>