Hem Nyheter Unik hälsoklinik invigs av socialministern

Unik hälsoklinik invigs av socialministern

Publicerat av: Redaktionen

Den 13 september inviger socialminister Lena Hallengren BTH:s nya storsatsning – en unik forsknings- och utbildningsklinik med fokus på teknik inom vården.

Unik hälsoklinik invigs av socialministern 2

Socialminister Lena Hallengren. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

En specialvisning av kliniken enbart för media erbjuds onsdag 11 september. Media är välkommen.

I samband med BTH:s 30-årsjubileum kommer en ny forsknings- och utbildningsklinik inom hälsa att invigas. Det är en storsatsning inom området tillämpad hälsoteknik och den är unik i sitt sätt att integrera utbildning och forskning inom hälsoområdet.

Kliniken består av tre delar:

  • Utbildningsmottagning där studenter tillsammans med forskare och lärare kan utforma, testa och simulera nya arbetssätt för framtidens vård. Här finns också en hälsomottagning bemannad av studenter som bland annat utför hälsoundersökningar.
  • Forskningslabb med testbädd för forskare, doktorander och samverkanspartner från såväl akademi, näringsliv som region och kommun. Forskningsprojekten spänner över hela området med hur teknik stödjer människor i alla åldrar för god hälsa och livskvalitet.
  • Arena för nationella och internationella kliniska forskningsprojekt.

På kliniken finns även Europas mest moderna tandvårdsenhet. På kliniken kommer BTH:s studenter att få den viktiga kopplingen mellan teori och praktik och få ta del av forskarnas resultat.

En specialvisning av kliniken enbart för media görs onsdagen den 11 september enligt nedan. Kliniken invigs officiellt fredagen den 13 september av socialminister Lena Hallengren.

Dag: Onsdag 11 september 2019
Tid: Klockan 15:00
Plats: BTH forsknings- och utbildningsklinik, hus D (Länken), Campus Gräsvik, Karlskrona

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>