Unik satsning för vården närmare patienten
Hem Nyheter Unik satsning för vården närmare patienten

Unik satsning för vården närmare patienten

Publicerat av: Redaktionen

Inom ramen för digitalisering och nära vård startar nu Region Östergötland en ny röntgenenhet utanför sjukhusen.

Unik satsning för vården närmare patientenBokningen kan patienten sköta enkelt i mobilen och besöket går snabbt och smidigt.

Patienter som får remiss till röntgen välkomnas nu till Mjärdevi i Linköping, ett område som ligger nära bostäder, arbetsplatser och busslinjer.

Hela flödet från kallelse till besök är digitaliserat och patienten kan enkelt sköta sin bokning via mobilen. Ankomst registreras på en självbetjäningsterminal och patienten visas sedan till rätt undersökningsrum.

– Allt är anpassat för att skapa kortare undersökningstider samtidigt som undersökningarna behåller en hög kvalitet, säger Mathias Axelsson som är verksamhetschef för röntgenkliniken i Linköping.

Ökad tillgänglighet
Ett effektivt flöde i Mjärdevi innebär samtidigt att det frigörs tid och utrymme på Universitetssjukhuset, där tillgängligheten ökar för bland annat inneliggande patienter.

Digitalisering och nära vård är två högt prioriterade områden för Region Östergötland och den nya röntgenenheten är en viktig del i det arbetet.

– På det här sättet för vi vården närmare patienten och ökar patientens delaktighet i vårdprocessen, tack vare fler digitala verktyg. Vår förhoppning är att mer nära vård och ökad delaktighet bidrar till att fler östgötar får sin vård snabbare, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>