Unikt samarbete tar upp kampen mot svenskarnas mag- och tarmproblem
Hem HÄLSA Unikt samarbete tar upp kampen mot svenskarnas mag- och tarmproblem

Unikt samarbete tar upp kampen mot svenskarnas mag- och tarmproblem

Publicerat av: Redaktionen

I Sverige har hela 15–20% av befolkningen problem med magsjukdomen IBS.

Unikt samarbete tar upp kampen mot svenskarnas mag- och tarmproblem 2skapar stora besvär i vardagen för de som är drabbade och ger i många fall sänkt livskvalitet. Idag tillkännager de unga företagen Belly Balance och MediCheck ett samarbete. För första gången kan personer med IBS få unik kombinerad specialisthjälp online. De får hjälp att ta kontroll över symtomen och få tillbaka en glad mage.

Genom samverkan mellan specialister hos MediCheck och erfarna dietister och IBS-experter hos Belly Balance kan patienter få rådgivning utan krav på tidigare remiss och oavsett var i processen, eller i världen, de befinner sig.

Belly Balance är idag ledande inom IBS-behandling i Sverige och arbetar efter kostbehandlingen FODMAP. Företaget drivs av Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med många års erfarenhet av att behandla personer med IBS. Medlemmar i Belly Balance får ta del av ett program som ger hjälp med kost, stresshantering och livsstilsförändringar för ett bättre mående med IBS. Medlemmar får genom verktygen hjälp att ta kontroll över sin mage, och får genom communityn stöd av andra med liknande besvär samt hjälp av legitimerade dietister.

MediCheck erbjuder en tjänst som ger personer med kroniska eller tillfälliga sjukdomar tillgång till hjälp av specialistläkare online via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialistläkare baserat på individuella preferenser och behov.

När de två företagen nu inleder ett samarbete innebär det en fin möjlighet för personer med magproblem.

– Vi vet att det råder stor brist på dietister, framförallt med kompetens inom IBS och FODMAP. Därför är det jättekul och viktigt att genom samarbetet med MediCheck få möjlighet att kunna hjälpa ännu fler, berättar Sofia Antonsson, vd, Belly Balance.

På MediCheck.se kan patienter nu boka konsultationer med dietister från Belly Balance. Hos MediCheck finns även anslutna magtarmspecialister som erbjuder rådgivning via videosamtal. Samarbetet innebär därmed att det nu för första gången finns en möjlighet att få hjälp hela vägen.

– Vi är jätteglada att Belly Balance har valt att samarbeta med oss med tanke på deras unika bakgrund inom magtarmhälsa. Genom att kombinera våra erbjudanden kommer personer med magtarmproblem få en riktigt bra möjlighet till rätt hjälp, säger Thomas Ehrengren, vd på MediCheck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>