United Therapeutics och XVIVO Perfusion inleder samarbete för att minska organbristen genom utökad tjänst inom organutvärdering

United Therapeutics Corporation (Nasdaq: UTHR) och XVIVO Perfusion, Inc., ett dotterbolag till XVIVO Perfusion AB (STO: XVIVO), har idag tillkännagett att användning av XVIVOs teknologi för Ex-vivo Lung Perfusion (EVLP) kommer att införas på Lung Bioengineering Incs Silver Spring-laboratorium, ett dotterbolag till United Therapeutics Lung Biotechnology PBC (Public Benefit Corporation).

United Therapeutics och XVIVO Perfusion inleder samarbete för att minska organbristen genom utökad tjänst inom organutvärdering 1”Jag är exalterad över möjligheten att utföra fler livräddande behandlingar av donerade lungor genom XVIVO Perfusions banbrytande teknik”, säger Martine Rothblatt, Ph.D., ordförande och verkställande direktör för United Therapeutics.

“United Therapeutics imponerande historik av att utveckla och leverera innovativa och effektiva terapier för svåra lungsjukdomar gör dem till den perfekta partnern för XVIVO Perfusion i vår strävan att förebygga dödlighet på grund av organbrist”, säger Dr. Magnus Nilsson, verkställande direktör för XVIVO Perfusion.

Lung Bioengineering har avtalat att köpa flera XVIVO Perfusion System (XPS™)-maskiner från XVIVO Perfusion för användning i sitt Silver Springs EVLP-laboratorium, medan XVIVO Perfusion godtagit att tillhandahålla träning och utrustning för användning av XPS™-maskinerna för att utvärdera donerade lungor som ursprungligen ansetts olämpliga för transplantation direkt efter uttag från donatorn. Dessutom har Lung Bioengineering och XVIVO Perfusion kommit överens om att samverka och samarbeta för att främja användningen av EVLP-tjänster som skulle kunna öka tillgången av transplanterbara lungor och verka för att undvika onödig patientdöd på väntelistan för transplantation.