Universitetet i Oslo ingår nu i det europeiska life science-nätverket EIT Health
Hem PARTNERZONE Universitetet i Oslo ingår i det europeiska life science-nätverket EIT Health

Universitetet i Oslo ingår i det europeiska life science-nätverket EIT Health

Publicerat av: Redaktionen

EIT Health Scandinavia, som är en del av ett av världens största life science-initiativ, utökar nu sitt nätverk till att inkludera Universitetet i Oslo (UiO) som associerad partner.

Universitetet i Oslos medlemskap kommer att koordineras av den nyinrättade innovationsenheten vid UiO, Life Science Growth House som lanseras den 17 februari i år.

– Vår huvuduppgift är att stödja forskare och studenter att utveckla deras innovativa idéer, och EIT Health kommer att vara ett bra tillskott för att underlätta detta, säger Nicolay Bérard-Andersen, senior innovationsrådgivare, Life Science Growth House.

– Vi är mycket glada över att utöka partnerskapet till Norges huvudstad och ser fram emot att samarbeta med Universitetet i Oslo och det nybildade Life Science Growth House. Vår nya partner kommer att stärka EIT Health-nätverket inom internationell och innovativ forskning, från translationell, klinisk forskning till tillämpad forskning och en spännande start-up scen, säger Annika Szabo Portela, tillförordnad VD EIT Health Scandinavia.

Universitetet i Oslo ingår nu i det europeiska life science-nätverket EIT Health

Den nya innovationsenheten vid UiO – Life Science Growth House – har en öppen dörr för såväl forskare och studenter som näringslivet i den nya Life Science byggnaden, Norges största byggnad för forskning och utbildning på ca. 100 000 kvadratmeter.

UiO’s start-ups kan redan nu börja ansöka till det stora utbudet av program från EIT Health för att accelerera internationellt, skapa nya affärer och få tillgång till finansiering. Utlysningar inom innovation, relevanta även för UiOs forskare kommer att lanseras under april månad.

Genom att samarbeta med våra partners inom innovationsekosystemet i Oslo och med våra nya partners inom EIT-nätverket, siktar vi på att utveckla nya program inom EIT Health.

Det finns ett stort värde i att gå med i detta välfungerande och etablerade initiativ för att främja nya innovationer och använda forskningen, säger Nicolay Bérard-Andersen.

UiO:s prorektor för forskning och innovation, Per Morten Sandset, ser fram emot att se resultatet av medlemskapet.

– Oslo är epicentrum för innovation inom life science i Norge. 80 procent av värdeskapandet kommer från Osloområdet. Med Norges första innovationsdistrikt Oslo Science City, vår nya life science-byggnad i kombination med vårt pågående arbete för att stärka samarbetet mellan aktörer i vårt innovationsekosystem, är timingen utmärkt för oss att nu ingå i EIT Health-nätverket och därmed behålla innovationstakten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>