Universitetssjukhus i Tyskland effektiviserar sin kommunikation av medicinska bilder med lösning från Sectra
Hem NYHETERIT-LÖSNING Universitetssjukhus i Tyskland effektiviserar sin kommunikation av medicinska bilder med lösning från Sectra

Universitetssjukhus i Tyskland effektiviserar sin kommunikation av medicinska bilder med lösning från Sectra

Publicerat av: Redaktionen

Sectras IT-lösning för hantering av medicinska bilder har implementerats på det tyska universitetssjukhuset Saarland University Medical Center.

Sectras lösning för att hantera medicinska bilder (PACS och multimediaarkiv/VNA) används av sju medicinska discipliner på Universitetssjukhus i Tyskland effektiviserar sin kommunikation av medicinska bilder med lösning från Sectra 2sjukhuset. Lösningen underlättar delning av såväl medicinska bilder som arbetsbelastning mellan de olika avdelningarna. Att använda ett gemensamt system för hantering av medicinska bilder på flera avdelningar minskar även både kostnaderna och arbetsbelastningen för IT-avdelningen.Universitetssjukhuset Saarland University Medical Center ligger i Homburg och Saar i Tyskland. Sjukhuset tar årligen emot cirka 200 000 besök och 50 000 patienter läggs varje år in på någon av sjukhusens avdelningar. Totalt utförs cirka 300 000 undersökningar per år.Kontraktet omfattar de sju medicinska disciplinerna radiologi, neuroradiologi, nukleärmedicin, strålbehandling, internmedicin, urologi och ortopedi. Totalt är 130 modaliteter integrerade med Sectras lösning, vilket gör att sjukhusets läkare kan granska en stor mängd olika typer av medicinska bilder i en och samma applikation. Sectras lösning har ett eget rapporteringsverktyg (Sectra PACS reporting) vilket möjliggör en bildnära svarsskrivning, det vill säga att klinikerna kan granska bilderna och rapportera sina svar i samma system.

– Vi vill ge våra radiologer och andra diagnostiker ett effektivt arbetsflöde och har letat efter en snabb IT-lösning som innehåller ett inbyggt rapporteringsverktyg.  Sectras lösning gör det möjligt att utföra både granskning och rapportering från en och samma arbetsstation, säger Arno Bücker, chef på radiologiavdelningen på Saarland University Medical Center.

Sectras helhetslösning för bildhantering
Sectras IT-lösning för hantering av medicinska bilder (PACS) och multimediaarkiv (VNA), som universitetssjukhuset Saarland University Medical Center har investerat i, är nyckelkomponenter i Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering, Sectra Enterprise Management. Helhetslösningen möjliggör en konsolidering av IT-system för att hantera medicinska bilder samtidigt som den säkerställer ett effektivt kliniskt arbetsflöde inom radiologin.

Sectras helhetslösning är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna, radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett enkelt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Detta utan stora investeringar eller utbyte av redan befintliga komponenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>