Hem NYHETER Utvärderingen av vårdsommaren är klar

Utvärderingen av vårdsommaren är klar

Publicerat av: Redaktionen

Ledningen för verksamheter inom sjukhusvård och primärvård har svarat på en utvärderande enkät om sommaren.

Utvärderingen av vårdsommaren är klar 3Sammanställningen visar att vissa enheter har haft en hög belastning under sommaren och samtidigt brist på personal vilket påverkat arbetsmiljön negativt. På ett övergripande plan framträder samtidigt bilden att arbetsmiljön under sommaren varit övervägande god och att samarbetet mellan verksamheter, vårdgivare samt kommunerna fungerat mycket bra.

– Sommaren är en känslig period ur verksamhetssynpunkt och många faktorer kan påverka medarbetarnas arbetsmiljö negativt och i förlängningen vårdens kvalitet. Trots att den övergripande bilden visar att arbetsmiljön under sommaren varit övervägande god och att planeringen av verksamheten fungerat bra, så är det viktigt att ta de negativa signalerna med stort allvar. På vissa enheter har belastningen på medarbetarna varit väldigt hög och det är inte hållbart.

– Resultaten från rapporten och de förbättringsförslag som verksamheterna lämnat tar vi nu med oss inför nästa års sommarplanering, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

Som ytterst ansvarig för verksamheten är det verksamhetschefer som varit mottagare för enkäten men inför inlämnande av svar har en bredare dialog förts i verksamheternas ledningsgrupper. En rekommendation har även varit att föra dialog med och inhämta synpunkter från representanter i den lokala samverkansgruppen.

Syftet med utvärderingen är att presentera en övergripande bild av hur sommaren sett ut i Region Västerbottens verksamheter samt bidra till att förbättra regionens planeringsprocess inför kommande sommarperioder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>