Vad krävs för att vi ska bli bäst i världen på eHälsa?
Hem NyheterForskning Vad krävs för att vi ska bli bäst i världen på eHälsa?

Vad krävs för att vi ska bli bäst i världen på eHälsa?

Publicerat av: Redaktionen

Bäst i världen inom e-hälsa med patientens behov i centrum. Det är Regeringens och SKLs, Sveriges Kommuner och Landstings gemensamma vision för svensk e-hälsa, som ska vara uppfylld 2025.

Tekniken ska, enligt programförklaringen, underlätta för människor att uppnå ”en god och jämlik hälsa och välfärd”.

Svenska Läkaresällskapets IT-kommitté är en stark röst i debatten om en digitaliserad vård och arrangerar den 16 mars en inspirationsdag i ämnet.e-hälsa

– IT-kommittén brinner för bra IT-lösningar i vården, säger Göran Petersson, ordförande i kommittén. Det är viktigt att vi värnar om att utvecklingen förs framåt på ett vetenskapligt och patientsäkert sätt samtidigt som vi balanserar visionerna med användarperspektivet.

Statssekreterare Agneta Karlsson kommer att presentera Regeringen eHälsoarbete 

Framtidens vårdinformationsmiljö, anamnes och journal på distans samt hur hälsoappar kan kvalitetssäkras och hur vi förhåller oss till internetförmedlad behandling på ett evidensbaserat sätt kommer också att diskuteras under dagen.

Medverkande: Mattias Agestam, Mats Artursson, Johanna Berg, Anne Björk, Susanne Bergenbrant Glas, Lovisa Jäderlund Hagstedt, Björn Hansell, Agneta Karlsson, Gunnar Moustgaard, Göran Petersson, Cecilia Svanborg, Pia Venäläinen, Staffan Winter, Martin Wohlin och Lars O Karlsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>