Välkommen Thermaiscan, ny medlem i Swecare!
Hem NYHETERCANCERVÅRD Välkommen Thermaiscan, ny medlem i Swecare 2022!

Välkommen Thermaiscan, ny medlem i Swecare 2022!

Publicerat av: Redaktionen

Vad ser en av våra nyaste medlemmar, Thermaiscan, för möjligheter under våren 2022 och varför blev de medlemmar i Swecare?

Vi frågar Arby Leonian, COO och Katarina Dalunde Eriksson Co-founder & CMO.

Vad arbetar ert företag med?

– Vi kombinerar innovativ teknik – smartphone, AI och värmekamera – för att lokalisera bröstcancer, eller mer specifikt: risk för bröstcancer.
– Vårt mål är att lösa problemet med sen upptäckt av bröstcancer. Det här är ett globalt problem som tyvärr leder till många dödsfall. Det finns i dagsläget inte tillräckligt med resurser för alla att undersökas. Det är brist på specialister, och undersökningar är på många håll svårtillgängliga och för dyra. Att hitta bröstcancer tidigt är starkt kopplat till bättre överlevnadschanser. En tillgänglig och kostnadseffektiv produkt kan göra stor skillnad och rädda många liv.

– Vi utvecklar en portabel pre-screening-lösning med syfte att hjälpa icke-specialister att enkelt undersöka patienter. Det kan vara patienter som har kontakt med vård på distans, besöker primärvård, mini-klinik eller vårdcentral. Kortfattat: där sjukvården har den första kontakten med patienter, som av olika anledningar vill screena sig. Efter en pre-screening kan de bestämma sig för nästa steg, exempelvis besök hos specialist.

– Visionen är att, med vår metod, hjälpa kvinnor att hitta risk för bröstcancer, långt innan de känner till sjukdomsutvecklingen och sannolikt innan de utvecklat symtom.

Välkommen Thermaiscan, ny medlem i Swecare!

– Värmekameran hittar aktivitet från cancerceller som avger värme. De skapar ovanliga mönster på ytan av huden som vår upptränade AI tolkar som en risk.

– Thermaiscans Pre-Screening är ett komplement till redan existerande undersökningsmetoder för att screena för bröstcancer. Det är ett riskanalysverktyg för att enkelt kunna hitta dem som snabbt behöver träffa en specialist.

Berätta lite mer om er!

– Vi som jobbar på Thermaiscan delar alla visionen om att hjälpa fler att leva långa friska liv med hjälp av preventiv medicin. Vi drivs av att bygga meningsfull teknik som påverkar många på ett positivt sätt.

– Vi har valt att fokusera på kvinnohälsa i ett första steg. FemTech är ett område på frammarsch, men är fortfarande mycket underrepresenterat om man tittar på siffrorna kring var investeringar går. Det här vill vi vara med och förändra, och vi har ett stort nätverk som följer och stöttar oss och vår vision.

– Ett större mål på sikt är att bygga flera produkter för olika sjukdomstillstånd, där värmekamera-teknik och AI kan kombineras för att hitta risker för hälsoproblem i tidigt stadium.

– Vårt team består just nu av 15 individer med spridda bakgrunder. Vi befinner oss i Sverige, Armenien och Tyskland.

– Under hösten 2019 formades teamets kärna, åtta individer: Grundaren av Thermaiscan – en värmekamera-expert med över 10 års erfarenhet, AI-specialister, bröstcancer-specialist med en onkologisk klinik i Armenien, samt produktutvecklare inom hälsa, design och kommunikation. Majoriteten av vår företagsresa har gjorts under en global pandemi – vilket har varit lika delar utmaning och möjliggörare.

Varför valde ni att bli medlem?

– Vi vill vara en del av Swecare-communityt för att ta del av de möjligheter som erbjuds i Swecares viktiga och kvalitativa internationella arbete.

– Eftersom vi börjar med allt i andra delar av världen där behovet av pre-screening är större än i Sverige, ser vi att Swecare kan hjälpa oss att nå seriösa aktörer som kan leda till fruktsamma samarbeten.

– Vi har redan via Swecares community hittat nya marknader precis efter att vi anslutit oss – detta är ovärderligt.

På vilka marknader finns ni idag?

–Vi har forskat i mer än 2 år i Armenien och ska inom kort påbörja pilotprojekt i Singapore och Indien. Nyligen vart vi även medlem i Karolinska Innovation DRIVE program vilket innebär att vi börjar med aktivitet i Sverige så småningom med stöd från dem allra bästa i landet! Vi har även ett starkt stöd utomlands i från Business Sweden, respektive regeringar samt AstraZeneca. Vi beräknar att kunna gå live inom 12 månader i Indien och Singapore. Då har vi hunnit samla tillräckligt med data och utvecklat färdigt vår AI samt avklarat de kliniska valideringar som behövs inför go-to-market för de marknaderna.

Vad ser ni mest fram emot under våren 2022?

– Under våren 2022 så ser vi ser fram emot att påbörja våra pilotprojekt i Asien samt komma igång med Karolinska. Vi ser också fram emot att berätta för alla som supportar oss om nya avtal med stora partners som finns i vår pipeline.

– En annan stor förändring som vi längtat efter är alla fysiska evenemang som äger rum. Att äntligen få träffa människor bortom datorskärmen är välkommet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>