Var fjärde svensk över 45 år har artros, men även yngre drabbas
Hem HÄLSA Var fjärde svensk över 45 år har artros, men även yngre drabbas

Var fjärde svensk över 45 år har artros, men även yngre drabbas

Publicerat av: Redaktionen

Forskningen visar att fysisk aktivitet och information är den bästa behandlingen.

Därför erbjuder Euro Accident sina kunder en digital artrosskola hos Joint Academy där 85 procent av deltagarna har kunnat sänka sin smärta.Var fjärde svensk över 45 år har artros, men även yngre drabbas 2
Numera kan Euro Accident erbjuda kunder som har symtom eller diagnos på artros i höft och knä en digital artrosskola i samarbete med Joint Academy. Artrosskolan är framtagen i enlighet med den senaste forskningen och Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

– Förutom goda resultat med sänkt smärta för 85 procent av de cirka 60 000 som hittills genomfört programmet, så är den stora fördelen att du kan delta när och var som helst. Du behöver inte boka tid eller gå på ett fysiskt besök. Allt du behöver för att använda programmet är en mobiltelefon, surfplatta eller dator, säger Tünde Lindeberg, legitimerad sjuksköterska på Euro Accidents Medicinska Kundcenter i Växjö.

Efter ett inledande funktionstest får varje kund ett individuellt anpassat sexveckorsprogram bestående av dagliga, enkla och korta övningar tillsammans med utbildningsfilmer. En fysioterapeut finns hela tiden med för att ge stöd och vägledning. Efter sex veckor tar ett håll-igång-program vid som kunden har tillgång till under ett år med möjlighet till fortsatt förlängning.

Trots de senaste forskningsrönen, så lever fortfarande många myter om artros kvar.
– Det är en vanlig missuppfattning att operation skulle vara den enda behandlingsmöjligheten vid artros. Det märker vi när vi pratar med kunderna. Med rätt fysisk aktivitet och information kan utvecklingen av artros avstanna eller gå långsammare. I slutänden är det endast 10-15 procent av alla med artros som behöver opereras, säger Tünde Lindeberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>