Vardagsknep för framgång enligt Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics
Hem REPOTAGE Vardagsknep för framgång enligt Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics

Vardagsknep för framgång enligt Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics

Publicerat av: Redaktionen

Hur når man framgång på jobbet och livet i stort?

Vardagsknep för framgång enligt Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics 1

Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics

I utbildning.se:s artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång.

LISA, hur kan jag bli mer framgångsrik redan idag?
– Först och främst: bestäm vad du vill uppnå, sätt ett mål. Förvånansvärt många jag frågar vet inte vart de är på väg.
Två: Omge dig med briljanta människor. Har du förmånen att rekrytera, kompromissa inte. Jobbar du i projekt, välj in människor som du beundrar. Finns det personer på din arbetsplats som du vill lära dig av, hitta sätt att jobba med dem.
Tre: Lär dig det du behöver kunna för att nå dit du vill komma. Många tror att man bara behöver studera en gång i livet, men förändring sker i så hög takt att du ständigt behöver utvecklas för att hålla dig à jour. Skaffa dig en rutin att ständigt lära dig nya saker inom de områden som skapar framgång i dina långsiktiga och kortsiktiga mål och avsätt specifik tid till detta. Ett tips här är e-Learning, exempelvis genom Linkedin Learning. Här finns 5000 kurser inom allt du kan tänka dig. Digital marknadsföring, ledarskap eller Microsoft Office.

Hur tar du dig igenom stunder av osäkerhet på jobbet?
– Elitidrottsmän visualiserar sina lopp. De ser framför sig hur de tacklar sina svårigheter, löser problemen, och sedan kommer i mål. Jag gör samma sak. Först tänker jag på hur jag är, till exempel är jag egentligen rätt introvert. Sen funderar jag på vad jag då behöver för att känna mig trygg och stark. Jag tänker sedan igenom situationer där jag känner mig otrygg och påminner mig själv om tidigare snarlika situationer där jag ändå lyckats ta mig igenom utmaningen och prestera väl. Jag visualiserar loppet och ser mig själv gå ”i mål” kan man säga.

Hur skapar du balande mellan jobba och privatliv? 
– Jag har insett att jobbet ”alltid tar den tid den får”. Precis som man på något sätt ”gör av med de pengar man har”. För att skapa balans använder jag planering som ett verktyg. Allt jag behöver göra har en specifik tid i kalendern och det som inte får plats under veckans timmar prioriteras antingen om eller så får jag acceptera att det ligger längre fram i tiden. Jag är en enorm planeringsmänniska och varje minut i min kalender är planerad flera veckor i förväg. Det gör också att jag kan väga att var sak har sin tid utefter vilken ordning i prioriteringsskalan den har.
Har tagit beslutet att livet ska omsluta jobbet snarare än att jobbet ska omsluta livet. Så det jag måste få plats med privat får alltid företräde till det som jobbet kräver. Jag försöker också komma hem varje dag till middag för att sedan vara så närvarande under hela kvällen som möjligt.

Hur startar du din dag?
– En bra morgon vaknar jag ca 6.30, hoppar i träningskläderna för lite morgonrutiner hemma med familjen och cyklar någon timme senare till jobbet. Åker jag istället kommunalt passar jag på att gå igenom mail och mitt Linkedin-flöde, plockar upp det viktigaste för dagen och sådant som jag vill dela med andra.

Vad borde jag sluta med, om jag vill nå framgång?
Sluta försöka vara något du inte är. Utveckla dina styrkor och bli briljant där du är naturligt stark och vill vara. Det är bättre att vara superstark på områden där du kan njuta än medioker på områden där du ständigt måste kämpa.

Vad önskar du att någon sagt till dig under dina första år i arbetslivet?
–Var inte så nojig över dina svagheter. De är andras styrkor. Omge dig så ofta du kan med de allra bästa människorna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>