Vårdpersonal vill ha mobilitet på jobbet
Hem TEKNIK Vårdpersonal vill ha mobilitet på jobbet

Vårdpersonal vill ha mobilitet på jobbet

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett HPE företag, ser en ökad efterfrågan på mobila tjänster för flera användningsområden inom vården. En undersökning från Aruba visar också att en majoritet (59 %) av de anställda inom vården menar att mer mobilitet gör dem mer produktiva.

Aruba har nyligen levererat mobil teknik till såväl svenska som internationella sjukhus. Företaget ser att det idag finns ett ökande antal goda exempel på hur mobila tjänster underlättar för vård- och omsorgspersonal, och detta gör i sin tur att många får upp ögonen för möjligheterna.Vårdpersonal vill ha mobilitet på jobbet 2

”Den här tekniken har potential att effektivisera vården på många sätt. Till exempel kan den underlätta för personalen att hitta medicinsk utrustning när de behöver den. Idag går det åt mycket tid till att hitta utrustning som flyttas runt på sjukhusen, men med hjälp av lokaliseringstjänster går det att se var den apparat man behöver finns och om den är tillgänglig.” säger Marcus Dikvall, som arbetar med Arubas mobilitetsprojekt inom vården.

Förutom att vårdanställda alltså upplever att mobila tjänster gör dem mer produktiva säger nära hälften (48 %) dessutom att de blir mer nöjda med sitt jobb. Detta enligt en undersökning med 1 865 tillfrågade runt om i Europa och som genomfördes av Aruba tillsammans med The Economist Intelligence Unit.

”Att använda mobila lösningar för att ge möjlighet till ett enklare och bättre sjukhusbesök är också något som efterfrågas allt mer. Patienter och besökare slussas genom en mängd olika steg, från att anmäla sin ankomst till att hitta rätt avdelning på sjukhuset. Det handlar om en stor logistisk utmaning där tekniken kan underlätta för såväl personalen som besökarna”, säger Marcus Dikvall.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>