Verizon och rfXcel säkrar leverantörskedjor i läkemedelsbranschen med ny IoT-baserad tjänst
Hem NYHETERIT-LÖSNING Verizon och rfXcel säkrar leverantörskedjor i läkemedelsbranschen med ny IoT-baserad tjänst

Verizon och rfXcel säkrar leverantörskedjor i läkemedelsbranschen med ny IoT-baserad tjänst

Publicerat av: Redaktionen

En nyligen lanserad IoT-tjänst från Verizon med teknologi från rfXcel kommer hjälpa läkemedelstillverkare och distributörer öka patientsäkerheten, skydda integriteten och öka säkerheten i deras leverantörskedjor.

Verizon Intelligent Track and Trace kombinerar sitt världsledande nätverk och möjligheterna med dess IoT-plattform ThingSpace med lösningen Traceability System från rfXcel för att skapa en övergripande metod för att övervaka och spåra läkemedelsprodukter. Produkterna kan spåras allt eftersom de rör sig genom leverantörskedjan från tillverkningsanläggningen till ett apotek, klinik eller sjukhus.tablet

Genom att möjliggöra övervakning och spårning av läkemedelsprodukter erbjuder Verizon Intelligent Track and Trace molnbaserad övervakning i realtid för att underlätta viktiga utmaningar inom läkemedelsindustrin som stölder, att läkemedel sprids från en säker till en olaglig kanal, falska läkemedel och produktsäkerhet. Omfattningen av falska läkemedel är svindlande:

  • World Health Organisation uppskattar att 10 – 15 % av jordens läkemedel är förfalskningar.
  •  Tidningen American Health & Drug Benefit rapporterar att värdet av falska läkemedel på marknaden i USA uppgår till så mycket som 75 miljarder dollar årligen och leder till fler än 100 000 dödsfall bland patienter.

Genom att dra nytta av rfXcel Traceability System möjliggör Verizon Intelligent Track and Trace läkemedelstillverkare och distributörer att samla in övervakning i realtid kring parametrar som produkternas temperatur, var de befinner sig och andra viktiga attribut längs med leverantörskedjan. Verizon Intelligent Track and Trace är en molnbaserad tjänst som även erbjuder möjligheten att skapa, hantera, allokera och lagra stora volymer individuella och hierarkiska serienummer för synlighet och kontroll – något som är väldigt viktigt för att bidra till att upptäcka falska läkemedel.

  • Utöver detta ger tjänsten en rad andra fördelar till läkemedelstillverkare och distributörer som t.ex. hantering av leverantörskedjan på flera olika sätt främst inom övervakning och spårning.
  • Patientsäkerheten ökar i och med faktorer som kan påverka läkemedlens verkan och kvalitet, som temperatur, ljus och stötar, vilka kan övervakas i realtid.
  • Lösningen förenklar även när det kommer till att följa statliga regleringar i och med den information som kan samlas in till organisationer riktade till slutanvändarna. Denna gör det enklare att följa de krav som ställs i och med statliga regleringar.

Verizon Intelligent Track and Trace finns nu tillgänglig för globala läkemedelstillverkare och distributörer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>