VibroSense söker anslag från Horizon 2020-programmet och ingår samarbete med fransk diabetesklinik
Hem NyheterForskning VibroSense söker anslag från Horizon 2020-programmet och ingår samarbete med fransk diabetesklinik

VibroSense söker anslag från Horizon 2020-programmet och ingår samarbete med fransk diabetesklinik

Publicerat av: Redaktionen

VibroSense Dynamics AB (”VibroSense”) avser att ansöka om cirka 2,5 miljoner Euro i bidrag från EU-kommissionens Horizon 2020-program för att möjliggöra genomförandet av fler studier än planerat.

VibroSense kommer också inleda ett samarbete med en stor diabetesklinik i Frankrike VibroSense söker anslag från Horizon 2020-programmet och ingår samarbete med fransk diabetesklinik 2där en större studie skall göras på patienter med typ 2-diabetes. Horizon 2020-ansökan kommer att lämnas in i mitten på januari och besked väntas inom cirka fyra månader. Den planerade studien i Frankrike kommer genomföras oavsett bidragsansökans utfall.

VibroSense kommer att ansöka om cirka 2,5 miljoner Euro i form av ett fas 2-bidrag inom Horizon 2020-programmet. Målsättningen är att med hjälp av anslaget finansiera fler studier än planerat på diabetes typ 1- och 2-patienter i såväl Sverige som utomlands. Fyra kliniker har gett positivt förhandsbesked.

En av klinikerna som kommer delta är Clinic of Endicrinology vid sjukhuset Hotel Dieu Creusot i Frankrike. Studien skall fokusera på diabetes typ 2 och är avsedd att ledas av en välrenommerad diabetesforskare, Dr Nizar Albache, som även är ordförande i MENA (Middle East and North Africa)-regionen inom IDF (International Diabetes Federation).

VibroSense erhöll i maj 2015 50 000 Euro i ett fas 1-bidrag från Horizon 2020. Bolaget ansökte därefter om ett fas 2-bidrag, vilket avslogs eftersom det inte rymdes inom kommissionens budgetram. VibroSense Dynamics har valt att återigen ansöka om ett fas 2-bidrag, inte minst eftersom bolaget fick ett så kallat ”Horizon 2020 Seal of Excellence”, vilket innebär att den avslagna ansökan uppfyllde samtliga kriterier för att erhålla bidrag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>