Hem NYHETER Vill bekämpa aggressiv bröstcancer – får affärsstöd av Umeå Biotech Incubator

Vill bekämpa aggressiv bröstcancer – får affärsstöd av Umeå Biotech Incubator

Publicerat av: Redaktionen

Det nya projektet G4 cancer cure vill ta fram en ny behandling mot aggressiv bröstcancer.

Vill bekämpa aggressiv bröstcancer – får affärsstöd av Umeå Biotech Incubator 2

G4 Cancer Cure: Biokemisten Nasim Sabouri, projektledaren Milada Jamroskovic, kemisten Erik Chorell och cellbiologen Sjoerd Wanrooij.

Nu har de antagits till inkubatorn på Umeå Biotech Incubator.

– Vi är väldigt glada och ser framemot en spännande tid framöver. Detta är ett viktigt steg för oss i utvecklingen av vår produkt, säger docent Nasim Sabouri, en av de tre projektägarna.

Målsättningen för G4 cancer cure är att utveckla en ny behandling mot trippel-negativ bröstcancer. Bakom resultaten ligger mångårig forskning vid Umeå universitet, utförd av biokemisten Nasim Sabouri, kemisten Erik Chorell och cellbiologen Sjoerd Wanrooij. Projektledare för G4 cancer cure är Milada Jamroskovic, som har en bakgrund inom företagsekonomi.

– Trippel-negativ bröstcancer är en aggressiv cancertyp där prognosen är sämre än för andra former av bröstcancer. Vi har en ny prototyp av cancerläkemedel som effektivt dödar denna aggressiva bröstcancertyp genom att samtidigt slå mot två olika biologiska mekanismer kopplade till cancer, berättar Sjoerd Wanrooij.

Projektet har nu antagits till inkubatorn på Umeå Biotech Incubator, som hjälper lovande life science-idéer med finansiering, affärsstöd samt laboratorieutrustning och kontor.

– Det här är väldigt goda nyheter för oss. Det kommer innebära en lärorik period, där vi får utveckla vår produkt med starkt stöd från inkubatorns expertis, säger Erik Chorell.

Kontaktperson på Umeå Biotech Incubator blir affärscoachen Peter Jacobsson, som har lång erfarenhet av affärsstöd och läkemedelsutveckling.

– Det här är ett väldigt spännande cancerprojekt med lovande resultat som kan göra skillnad. Det har också fått bra respons och från potentiella kunder och investerare, så jag hoppas att vi på Umeå Biotech Incubator, tillsammans med vårt nätverk av kompetens inom läkemedels- och affärsutveckling, kan hjälpa projektet framåt i utvecklingen, säger Peter Jacobsson.

Fördelarna med G4 cancer cures nya behandlingsmetod är att biverkningarna reduceras, den skapar mindre risk för läkemedelsresistens och att produktionskostnaden är lägre än för andra behandlingsmetoder.

– Vi vill vidareutveckla vår prototyp för att kunna ta den hela vägen till läkemedelsutveckling och in på sjukhusen som ny behandlingsform. Vårt mål är att hjälpa så många som möjligt med behandling mot denna svåra cancersjukdom, säger Milada Jamroskovic och fortsätter:

– Tack vare briljant forskning och stödet från Umeå Biotech Incubator har vi goda chanser att lyckas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>