Vinnare 2018 är Easy Diabetes lett av Damon Tojjar
Hem NYHETER Vinnare 2018 är Easy Diabetes lett av Damon Tojjar

Vinnare 2018 är Easy Diabetes lett av Damon Tojjar

Publicerat av: Redaktionen

Årets vinnare av ära och 100 000 kr i Medtech4Health Innovation Award är Lunds universitet Diabetescentrum, Region Skåne, patientföreningar och andra grupper som under Damon Tojjars ledning tagit fram EASY diabetes – AI-baserat beslutsstöd för bättre diabetesbehandling.

Vinnare 2018 är Easy Diabetes lett av Damon Tojjar 2Juryns motivering

I ett brett samarbete mellan akademi, klinik och patientföreningar har ett beslutsstöd för vården tagits fram som ger stor patientnytta för en kronisk och växande diagnos. Med hjälp av AI och patientdata tas en individanpassad behandlingsplan fram för diabetiker. Detta ger trygghet för patienten och avlastar vårdpersonalen. Systemet är väl utvärderat och implementerat i ett antal kliniker.

Medtech4Health Innovation Award synliggör medicinteknik

Medtech4Health Innovation Award lyfter fram grupper som arbetar med att införa innovativ medicinteknik i vård och omsorg. Bakom priset står det Vinnovafinansierade strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health.

Priset delas ut första gången 2017 i samband med branschorganisationen Swedish Medtechs årsmöteskonferens. Årets prisutdelare var Hannie Lundgren, forskningschef i Region Skåne.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>