Devyser är vinnare av årets Swecare Export Awards
Hem EVENT Vinnare av årets Swecare Export Awards är Devyser

Vinnare av årets Swecare Export Awards är Devyser

Publicerat av: Redaktionen

Devyser har tilldelats Swecare Export Award 2023.

Priset delas ut till företag som “med kreativitet, engagemang och räckvidd satt svensk innovation inom hälsa och sjukvård på världskartan”.

Devyser är vinnare av årets Swecare Export Awards

Ulf Klangby, deputy CEO and co-founder Devyser recieved the award from the Minister of Social Affairs and Public Health Jakob Forssmed

Devyser tilldelas utmärkelsen för revolutionerande lösningar, intensiv exportsatsning och fokus på korrekt diagnos till varje patient på kortast möjliga tid.

Ulf Klangby, bolagets vice VD och en av företagets grundare, fick motta priset från socialminister Jacob Forssmed vid en ceremoni tidigare idag.

Swecares exportpris, “Swecare Export Award” delas ut årligen sedan drygt 10 år. Av fyra nominerade företag utsågs Devyser till årets vinnare av det prestigefyllda priset. Juryn består av representanter från life science-branschen och regeringen.

Devyser prisas med motiveringen:

“Vinnaren är en pionjär inom avancerad genetisk testing, DNA-diagnostik. Företaget befinner sig vid forskningsfronten inom ett av de områden som har möjlighet att  revolutionera sjukvården genom att tidigt kunna identifiera och förutspå sjukdomar. Genom målsättningen att varje patient ska få en korrekt diagnos på så kort tid som möjligt, bidrar man till en utveckling med fokus på patient och vårdgivare med hänsyn till hållbarhet och resurser. Från början ett forskningbolag som från huvudkontoret i  Hägersten tagit fram 29 olika produkter som nu finna tillgängliga i 50 länder. Med intensiva exportsatsningar de senaste åren har man gjort en fantastisk tillväxtresa med stora försäljningsframgångar där 92 procent av den totala försäljningen utgörs av exportinkomster”.

“Vi är otroligt stolta över att uppmärksammas med detta fina pris, kommenterar Fredrik Alpsten, VD för Devyser. “Vi har haft en stark internationell tillväxt under de senaste åren, framförallt i Europa och Asien. Vår satsning på utökad direktförsäljning på nyckelmarknader har varit mycket framgångsrik. Nu är siktet inställt på den nordamerikanska marknaden. I juni inviger vi vårt nya laboratorium i Atlanta, Georgia och tidigare i veckan presenterade vi ett samarbetsavtal med Thermo Fisher, ett amerikanskt bolag som är världsledande inom diagnostikbranschen. Samarbetet innebär att Thermo Fisher Scientific kommer att marknadsföra och sälja Devysers unika NGS-produkter för uppföljning efter transplantationer, i USA, Kanada och Europa, vilket ger möjlighet för fler patienter att få tillgång till bättre transplantationsvård”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>