Hem NYHETER Visiba Care stänger finansieringsrunda om 100 miljoner kronor

Visiba Care stänger finansieringsrunda om 100 miljoner kronor

Publicerat av: Redaktionen

[PARTNER] Hälsoteknikföretaget Visiba Care stärker sin ställning ytterligare på den svenska marknaden genom att stänga en finansieringsrunda om totalt 100 miljoner kronor.

Visiba Care stänger finansieringsrunda om 100 miljoner kronor 2

Visiba Care

Efter en intensiv vår där bolaget växlat upp rejält för att stötta befintliga och nya kunder att snabbt implementera digitala vårdmöten i verksamheten, kommer tillskottet nu användas för att fortsätta utvecklingen av plattformen och Red Robin, företagets nylanserade AI-baserade verktyg för automatiserad anamnes och triage. Målet är att fortsätta tillhandahålla en marknadsledande produkt som gör det enkelt för aktörer inom hälso- och sjukvården att integrera digitala vårdmöten och dra nytta av digitaliserade arbetssätt.

Nu är det klart att Visiba Care har genomfört en finansieringsrunda om totalt 100 miljoner kronor. Rundan leddes av CNI och Swedbank Robur. Deltog i rundan gjorde bland annat även Starbright Invest, samt befintliga ägare som Blue och JCE Ventures.

Kapitaltillskottet är det största i företagets historia och kommer bland annat att användas till att stärka produktutvecklingen av plattformen för digitala vårdmöten och Red Robin, samt möjliggöra en utökad kommersiell satsning i Norden och Europa.

– Vi har sett att digitaliseringen av svensk hälso- och sjukvård har tagit stora kliv under coronapandemin, vilket har ökat förståelsen för hur digitaliserade patientflöden kan stärka upp vården. Vår marknad är snabbrörlig och för Visiba Care är det viktigt att ligga i framkant och forma de lösningar som möjliggör morgondagens hälso- och sjukvård. Kapitaltillskottet kommer stötta arbetet med att optimera och utveckla våra produkter, vilket i sin tur kommer skapa ännu bättre förutsättningar för våra kunder att lyckas, säger Johan Gustafsson, vd på Visiba Care.

– Visiba Care är ett väldigt spännande bolag med en stark position på hemmamarknaden, ett ledande produkterbjudande och en ambitiös expansionsplan. Det är precis den typen av tillväxtresa vi vill stötta och engagera oss i som investerare, säger Erik Ejerhed, partner på CNI.

– Vi tycker att marknaden för att digitalisera hälso- och sjukvården är otroligt spännande och viktig ur ett samhällsperspektiv. Visiba Care har gjort en imponerande resa hittills.Vi ser stor potential framåt och vill gärna vara med och stötta bolaget, säger Henrik Carlman, fondförvaltare på Swedbank Robur.

Visiba Cares plattform för digitala vårdmöten lanserades 2014 och används i dag av över hälften av Sveriges regioner, samt av ett flertal privata vårdgivare. Sedan 2018 har företaget även utvecklat Red Robin, ett automatiserat verktyg för triage och anamnes, som nu lanserats och kan aktiveras i plattformen. Som följd av kapitaltillskottet kommer Visiba Care att dubbla sitt produktutvecklingsteam för att intensifiera utvecklingen av företagets tjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>