IMG_20160405_111108-scaled
Hem Evenemang Vitalis bjöd på värdefull information och givande möten inom e-hälsa

Vitalis bjöd på värdefull information och givande möten inom e-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Vitalis är nordens största e-hälsomöte och i år slog man dessutom alla rekord. Det var fler  deltagare, fler utställare och fler medverkande än någonsin tidigare.

Konferensen gav en god inblick inom e-hälsoområdet och bjöd på relevant branschinformation och utbildningar. IT-Hälsa.se var på plats och tog intryck av en stimulerande miljö med utställare och seminarier.

Vitalis pågick under tre intensiva dagar i Göteborg och slog alla rekord. Totalt 3630 personer medverkade, varav 1660 delegater, vilket är en ökning med 13% mot året innan. Sammantaget bidrog 118 utställare till att skapa vitalisSkandinaviens ledande eHälsoevent.

Vi har lyckats fånga de angelägna och brännande frågorna och, helt enkelt, fått ihop ett fantastiskt bra program, säger Maria Sterner, mässansvarig för Vitalis.

Särskilt lyckade var de kliniska satsningarna med tre välbesökta heldagsspår kring Medical Imaging, vårdförlopp och primärvård.

Besök Vitalis.nu Och så har vi satt ökad fokus på skandinaviskt samarbete kring eHälsa: i år var Danmark partnerland, även Norge gjorde en stor mässatsning, betonar Maria Sterner.

Just från Danmark kom en av talare som IT-hälsa.se tog en närmare kontakt med.  Hans Erik Henriksen VD på Healthcare DENMARK, menar att både Sverige och Danmark ligger långt fram vad gäller användning av IT-lösningar inom vården. Båda länderna är ledande inom e-hälsa och redan för 20 år sedan etablerade man i Danmark ett rikstäckande elektroniskt nätverk där alla recept, laboratorieresultat, remisser och annan information delas elektroniskt inom hälso- och sjukvården. Därtill införde man år 2002 en nationell hälsoportal, sundhed.dk

IT-Hälsa.se träffade också många utställare, däribland Igel som arbetar med IT-teknologi gentemot sjukhus och kommuner. Med hjälp av effektiva IT-system erbjuder man kunderna en säkrare, enklare och snabbare hantering av patientdata. En av kunderna som med framgång använder teknologin är Jämtlands Läns Landsting. Igel var mycket positiva till Vitalis och värdesatte möjligheten att få möta kunder och kollegor. Sverige är en av deras största marknader och närvaron på en konferens som Vitalis är viktig.

Sveriges mest omfattande eHälsokonferens är slut för i år och förberedelserna inför nästa år har börjat. På IT-hälsa.se ser vi fram emot att träffa nya aktörer och rapportera om branschnyheter i april 2017.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>