Vitalis eHealth Award 2017 vinsten gick till ​Coala Life
Hem EVENEMANG Vitalis eHealth Award 2017 vinsten gick till ​Coala Life

Vitalis eHealth Award 2017 vinsten gick till ​Coala Life

Publicerat av: Redaktionen

24 företag deltog i eHealth Award 2017 och Coala Life tog hem segern med sin Coala Heart Monitor. Priset delades ut av statsssekreterare Agneta Karlsson under invigningen av Vitalis.

Vitalis eHealth Award 2017 vinsten gick till ​Coala Life 1

Prisutdeling eHealth Award 2017. Philip Siberg, Coala Life och Maria Sterner, Vitalis

För första gången genomförde Sahlgrenska Science Park, Vitalis, Nordic Connected Health Star Track och Cerner Sverige i år initiativet ”eHealth Award – en utmärkelse i linje med regeringens och SKL’s “Vision e-hälsa 2025”. Målet är att uppmärksamma innovationer inom digital hälsa som finns i Sverige idag, eftersom de kan bidra till effektivare och säkrare vårdprocesser och mer engagerade patienter.

Statssekretärare Agneta Karlsson delade i dag ut priset till Coala Life på Vitalis-konferensen i Göteborg.

– Om Vision e-hälsa 2025 ska uppnås måste företag inom digital hälsa, stora som små, bidra med innovation. Därför sätter jag oerhört stor värde på eHealth Award som lyfter fram svensk innovation och att så många olika företag registrerade sig. Coala Life har ett mycket intressant produkt och det blir spännande att följa deras utveckling, säger hon.

Minskar dödlighet
Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen – bara i Sverige dör fyra av tio i hjärtrelaterade sjukdomar. Coala Life bidrar till att reducera antalet dödsfall på grund av hjärtsjukdom med sin Coala Heart Monitor. Det är en digital självscreeningsprodukt som snabbt och enkelt registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens, så att eventuella symptom kan upptäckas i tid. Genom att placera Coalan mot hjärtat i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG, får användaren på bara några sekunder reda på hur hjärtat mår.

– Vår vision att digitalisera hjärtat, hitta sjukdomar i tid och möjliggöra en helt ny individcentrerad och effektiviserad vårdmodell har nu blivit verklighet. Coala hjälper till att minska andelen onödiga vårdbesök relaterat till hjärtat, möjligör effektivare hjärtutredningar och bidrar till att upptäcka symptom för hjärtsjukdomar i ett tidigare skede än i dag. Hundratusentals svenskar lever exempelvis med hjärtflimmer utan att ens veta om det och att upptäcka symptomen i tid kan vara helt avgörande. Det är en stor ära att vinna i eHealth Award 2017, ett pris som vi tillägnar våra många användare, säger Philip Siberg, VD på Coala Life.

Teknologin är framtagen tillsammans med forskare på flera svenska universitet och framstående kardiologer. Idag har företaget ett utvecklat ekosystem där varje individ är sitt eget nav, med hjärtspecialister som kan kopplas upp för att bistå med diagnos och där uppkopplingen skapar en gigantisk databas i forskningens tjänst.

Juryns motivering
eHealth Award 2017 riktade sig till svenska småföretag med en innovativ lösning eller produkt som redan har påvisat fördelar för patient, vårdgivare och/eller vårdorganisation och har haft slutanvändaren med i utvecklingen.

Juryns motivering för vinnaren Coala Life lyder:

«Coala Life fick höga poäng på alla kriterier av juryn. De har en innovativ produkt, slutanvändaren har deltagit i utvecklingen och det är en stor marknadspotential, både nationellt och internationellt. Produkten möjliggör en individcentrerad vård, vilket bidrar till förebyggande behandling snarare än att sjukdom får utvecklas och kräver akut och omfattande behandling. Coala Life kommer att bidra till ökat patientengagemang, förbättrad livskvalitet och vård samt minskad dödlighet».

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>