VR i verkligheten – så gör den nya tekniken nytta
Hem LIVSSTIL VR i verkligheten – så gör den nya tekniken nytta

VR i verkligheten – så gör den nya tekniken nytta

Publicerat av: Redaktionen

På STOCKmotion filmfestival 13-14 oktober medverkar filmare från hela Stockholms län, och vi har även ett fullspäckat seminarieprogram med aktuella ämnen.

VR i verkligheten – så gör den nya tekniken nytta 1

VR-teknik testas i äldrevården i Södertälje. FOTO: Film Stockholm.

Bland annat undersöker vi hur VR-teknik kan användas inom vården, både för fobibehandling och äldrevården.

Film Stockholm har de senaste åren genomfört flera VR-projekt kopplade till vård- och omsorgssektorerna i samarbete med bl.a. KTH, Gustavsbergs Vårdcentral, Karolinska Institutet och Södertälje kommun. På STOCKmotion kommer representanter från Film Stockholm att berätta om hur VR-teknik och 360°-filmer kan användas inom rehabilitering, fobiterapi och äldrevård.

– VR-tekniken kommer på bred front och nu ser vi verkligen hur den kan göra nytta inom flera fält. Vi på Film Stockholm har tagit initiativ till flera VR-projekt där vi samarbetar med instanser inom vården och forskningsvärlden och vi ser fram emot att få presentera vad vi har lärt oss hittills, säger Joakim Blendulf, chef för Film Stockholm.

Seminariet efterföljs av en VR-lounge där exempel från de olika projekten demonstreras och där det går att pröva flera av de framtagna 360°-upplevelserna.

VR i verkligheten.
Tid: Lördag 14 oktober kl. 14.15. Läs mer: http://stockmotion.se/program-2017/vr-i-verkligheten

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>