Webbaserat bildutvärderingssystem inom medicinsk hudvård ger tidsbesparing, högre kvalitet och lägre kostnader
Hem NyheterIT-lösning Webbaserat bildutvärderingssystem inom medicinsk hudvård ger tidsbesparing, högre kvalitet och lägre kostnader

Webbaserat bildutvärderingssystem inom medicinsk hudvård ger tidsbesparing, högre kvalitet och lägre kostnader

Publicerat av: Redaktionen

I många kliniska studier inom medicinsk hudvård tas bilder före, under och efter behandling. För att bedöma behandlingsresultatet utifrån bilderna används läkare som blindad utvärderare. Tidigare har bilderna skrivits ut på papper med varierad utskriftskvalitet. Nu finns en bättre webbaserad lösning.

GALDERMA är ett globalt företag inom dermatologi som erbjuder lösningar inom medicinsk hudvård, bl a behandling av akne, rosacea, nagelsvamp, psoriasis, pigmentsjukdomar och hudcancer. Företaget samarbetar med hälso- och sjukvårdspersonal runt om i världen och man har nu investerat i företaget VIXIMEDs lösning där utvärderingen av behandlingsresultat kan göras via webben utan att läkaren behöver vara fysiskt på plats.

VIXIMED är ett medicinsk IT företag som erbjuder IT-system till sjukvården som förenklar och effektiviserar arbetet med medicinska bilder och ljud, dosdata och patientkontakter. Med deras lösning blir kostnaderna betydligt lägre samtidigt som kvalitén på bilderna bli högre och jämnare. Tidsbegränsningar kan införas på de olika momenten i utvärderingen samt rapporter och resultat kan presenteras på ett enkelt sätt. Lösningen är dessutom mer miljövänlig.

VIXIMEDs långsiktiga engagemang och investeringar i medicinsk IT är en integrerad del av vår företagsstrategi för att öka kvalitén och sänka kostnader för våra kunder. Medicinska bilder och webbaserad medicinsk IT är en av vår specialitet och vi tycker samarbetet med GALDERMA är mycket givande, säger Emanuel Hillberg VD på VIXIMED.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>