Untitled 12
Hem COVID-19 Werlabs får ny styrelse

Werlabs får ny styrelse

Publicerat av: Redaktionen

2020 var ett väldigt intensivt år för Werlabs där organisationen ställdes om för att hjälpa samhället i pandemin.

Bolaget var bland de första i världen att lansera storskalig testning för antikroppar mot Covid-19 och hade i juni 2020 världens tredje största dataunderlag på antikroppar, data som delades med Folkhälsomyndigheten.

”Vi är väldigt stolta över att ha bidragit till att bekämpa Covid-19 med vår förmåga att utföra patientsäker testning och vaccinationer i stor skala”, säger Werlabs VD Henrik Forsberg. Från den 14 april 2021 har Werlabs etablerat Sveriges största vaccinationsanläggning mot Covid-19 på Kistamässan i Stockholm. Hittills har 225 000 vaccinationer genomförts där. ”Vi ser samtidigt en kraftig ökning av efterfrågan på våra hälsotester vilket är glädjande. Sannolikt hänger det samman med det ökade intresset för den personliga grundhälsan som har aktualiserats av pandemin”, säger Henrik Forsberg.

Untitled 12

Henrik Forsberg, VD Werlabs

På bolagsstämman den 16 juni utsågs en styrelse bestående av Jon Sintorn, Henrik Salwén och Henrik Forsberg med Claes Ekström, som ny styrelseordförande. ”Werlabs har spelat en mycket konstruktiv roll under pandemin och jag ser stora möjligheter att Werlabs kan spela en betydande roll för den svenska folkhälsan. Jag ser fram emot att fortsatt bidra till Werlabs utveckling”, säger Claes Ekström. ” Vi är väldigt glada över den nya styrelsen som tillför värdefull kunskap och erfarenhet i utvecklingen av bolaget”, säger Henrik Forsberg.

Kommentar Werlabs helårsresultat 2020

  • Nettoomsättningen uppgick till 195,5 MSEK (54,7), motsvarande en ökning med 257% jämfört med föregående år.
  • För jämförbara enheter ökade omsättningen med 162%.
  • Rörelseresultatet uppgick till 13,9 MSEK (-14,2).
  • Omsättningen för uppdrag relaterade till Covidpandemin utförda åt myndigheter och regioner uppgick till 51,9 MSEK. Rörelseresultatet i denna enhet uppgick till 354 tkr.
  • Claes Ekström utsedd till ny styrelseordförande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>