WITHINGS förvärvar den ledande hälso- och träningssappen 8fit
Hem app WITHINGS förvärvar den ledande hälso- och träningssappen 8fit

WITHINGS förvärvar den ledande hälso- och träningssappen 8fit

Publicerat av: Redaktionen

 WITHINGS,  utvecklaren av banbrytande produkter inom uppkopplad hälsa tillkännager idag förvärvet av 8fit, den internationella hälso- och träningssappen med över 40 miljoner nerladdningar.

Appen finns tillgänglig på sex språk och erbjuder effektiva träningspass, anpassade måltidsplaner och self-care rådgivning.

8fits funktioner stärker WITHINGS strategi att utveckla personanpassade program som i kombination med data ger insikter som hjälper användaren att leva hälsosamt. Inom de kommande åren har WITHINGS som avsikt att investera mer än 30 miljoner dollar för att accelerera utvecklingen av personlig rådgivning.

8fit lanserades 2014 för att främja en hälsosam livsstil genom att erbjuda kostrådgivning, mindfullnessprogram och anpassningsbara träningsprogram i form av HIIT, pilates, yoga och meditation tillsammans med ett stort antal hälsosamma recept. Likt WITHINGS, sätter 8fit användaren i centrum med ett fokus på långsiktig hälsa.

Dagens nyhet följer förra månadens tillkännagivande om förvärvet av Impeto Medical, en specialist inom forskning och utveckling, tillverkning och distribution av innovativa medicintekniska produkter. Båda förvärven är en del av WITHINGS satsning på förbättrad hälsa genom data från uppkopplade hälsoprodukter tillsammans med expertråd baserade på beteendevetenskap.

”Under de senaste åren har användare visat ett ökat behov av lösningar som kan hjälpa dem att (åter-)få kontroll över sin hälsa. Men på vägen dit behövs mer än bara förståelse för sin egen hälsa och övervakning av viktiga hälsomått, även stöd och motivation behövs för att genomföra en hälsoresa. Vi tror det är viktigt att gå in i ett holistisk närmande, som kombinerar personliga hälsodata med personliga hälsoplaner för att förverkliga vårt uppdrag mot att bidra till hälsa på lång sikt. Med förvärvet av 8fit har vi goda förutsättningar att leverera en strategi som kombinerar elegant designade hälsoprodukter, förbättrade hälsodata och expertrådgivning som är enkel att ta till sig och speciellt designad för våra kunder,” säger Mathieu Letombe, VD för WITHINGS.

I samband med ökningen av hälsoproblem runt om i världen, har användarnas förväntningar och beteende skiftat mot ett behov av mer personlig support genom digitala lösningar i hemmet i form av hälso-och träningsappar. Genom förvärvet av 8fit går WITHINGS i rätt riktning mot deras ambition att erbjuda sina kunder ett värdefullt hälsoerbjudande.

”Genom de tjänster vi erbjuder är det tydligt att WITHINGS och 8fit är anpassade för att hjälpa användare att uppnå sina hälsomål. Vi är glada över att kombinera WITHINGS expertis inom uppkopplade hälsoprodukter som samlar in kvalitetsdata med våra tränings- och kostplaner. Tillsammans, kommer vi ge våra användare ett mer holistiskt hälsoerbjudande för att hjälpa dem att leva ett hälsosammare och lyckligare liv,” säger Lisette Fabian, VD för 8fit.

WITHINGS förvärvar den ledande hälso- och träningssappen 8fit2009 introducerade WITHINGS världens första uppkopplade våg och har sedan dess byggt det största uppkopplade hälsosystemet på marknaden bestående av smarta vågar, blodtrycksmätare, smartklockor, sömnmonitorer och termometrar.  Tillsammans fångar dessa enheter 20 viktiga hälsoparametrar som blodtryck, EKG, vikt, hjärtfrekvens, aktivitetsnivåer, sömnmönster och kan dessutom upptäcka förändringar i hälsotillstånd.

Övergången till att para ihop personliga hälsoinsikter med WITHINGS hälsodata tillkännagavs under teknikmässan CES 2022 när WITHINGS Body Scan presenterades.

Body Scan är en hälsostation för hemmabruk som tar viktkontroll steget längre med förmågan att kunna bedöma nervaktivitet och hjärtrytm med hjälp av ett 6-avlednings-EKG och segmentell kroppsammansättning. Utöver viktkontroll kommer Body Scan 2022 också att erbjuda åtkomst i appen till personliga, holistiska planer som omfattar sömn, fysisk träning, kost och stressreducering, såväl som kliniska specialister för dem som behöver mer stöd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>