Yvonne Haglund Åkerlind blir ny VD för Danderyds Sjukhus AB
Hem NYHETER Yvonne Haglund Åkerlind blir ny VD för Danderyds Sjukhus AB

Yvonne Haglund Åkerlind blir ny VD för Danderyds Sjukhus AB

Publicerat av: Redaktionen

Yvonne Haglund Åkerlind är docent i ortopedi och har arbetat som chef och ledare för bland annat trauma, barn- och vuxenortopedi samt fler kirurgiska och medicinska verksamheter för både privata och landstingsdrivna vårdgivare.

Idag är Yvonne Haglund Åkerlind temachef för Trauma och Reparativ Medicin vid Karolinska universitetssjukhuset. Hon har bred och lång erfarenhet av att leda och utveckla specialiserad vård.Yvonne Haglund Åkerlind blir ny VD för Danderyds Sjukhus AB 2

-Stockholms läns landsting utvecklas snabbt nu, inte minst tack vare de stora satsningar som görs inom hälso- och sjukvården. För mig är det avgörande att vi har de bästa ledarna på våra sjukhus, för att vi ska kunna göra vården ännu bättre för patienter och medarbetare. Flera av Yvonne Haglund Åkerlinds tidigare roller har krävt starkt ledarskap och förmåga att skapa delaktighet när verksamheterna förändrats, säger Malin Frenning, landstingsdirektör för Stockholms läns landsting.

-Yvonne Haglund Åkerlind har bred och gedigen erfarenhet av att utveckla specialiserad vård på ett sätt som gör den mer modern, med nya arbetssätt, nya behandlingsmetoder och annan organisering av arbetet. Det är erfarenheter som kommer väl till pass nu när vården är i så stark förändring, säger Johan Assarsson, styrelseordförande för Danderyds Sjukhus AB.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta som VD för Danderyds Sjukhus AB för att fortsätta att utveckla Danderyds-andan på ett av Sveriges största akutsjukhus och ta en ännu mer central roll i nätverket Stockholms läns landsting, säger Yvonne Haglund Åkerlind.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>